Hvordan takle tap og smerte

November 25Å miste en elsket er traumatisk for noen. Selv etter at tiden har gått, kan et minne eller en dato utløse sorg. Selv om dette er normalt, må du takle tap og smerte på en sunn måte for å helbrede.

Bruksanvisning

1 Tegn trøst fra det faktum at smerte og savn vil avta i tiden. Tillat deg selv å føle seg trist fra tid til annen; dette er normalt og en del av sorgprosessen.

2 Planlegg en distraksjon. Hvis du vet at et jubileum eller spesielle datoen nærmer seg, og at det kan gjøre at du føler deg trist eller deprimert, planlegger en aktivitet sammen med venner eller slektninger.

3 Stay koblet til støttegruppen. Dette kan være din religiøse menighet eller ledere, venner eller sosiale grupper. Hvis du foretrekker online-støtte grupper, i stedet for eller i tillegg til støtte system, er GriefNet.org en hjelpeside vedlikeholdes av en psykolog.

4 Søker selskap av de som elsker deg i stedet for å bo borte. Jo før du fortsetter med livet ditt og gå tilbake til din rutine, jo lettere vil det være å takle tapet og fortsette den helbredende prosessen.

5 Ta kontakt med din fastlege hvis du oppdager at dine følelser påvirker arbeidet ditt, forsømmelse du utseendet ditt, eller synes det er vanskelig å fungere. Dette er tegn på at du kan være opplever depresjon eller posttraumatisk stresslidelse (PTSD).