Typer Foods høy i vitamin D3

October 22

Vitamin D er solskinn vitamin, fordi solen er den viktigste kilden. Selv om det ikke er teknisk et vitamin, er det produkt av metabolismen som kalles kalsitriol, som er et hormon som er rettet mot mer enn 2000 gener i kroppen. Noen studier tyder på kroppen bruker vitamin D3 (cholecalciferol) lettere enn vitamin D2 (ergocalciferol), men begge blir omdannet til kalsitriol av kroppen. Mangler vitamin D er knyttet til flere sykdommer. Når dagene blir kortere og solskinn i lav tilførsel, kan flere matvarer være en god kilde til vitamin D3.

Tran, fisk og sjømat

Fra en liste over 461 matvarer som inneholder vitamin D, inneholder tran det høyeste beløp per 200-kalori servering, på 2,217 internasjonale enheter (IE), med ulike typer sild, steinbit, rå østers, hermetisert laks, steelhead ørret, kveite og skalldyr i topp 25 matvarer. Ingen andre matvarer i topp 25 på listen er naturlig forekommende vitamin D; snarere er det en ekstra supplement.

Voksne bør få minst 400 til 1700 IU daglig av vitamin D3. Variasjoner er et resultat av mengde eksponering for sollys.

Eggeplommer

Et egg inneholder 20 IE vitamin D, med vitamin konsentrert i eggeplomme. To egg oppfylle 10 prosent av det daglige behovet for vitamin D. Selv om det ikke er en stor prosentandel, egg fra frittgående, har økologiske gårder er funnet å inneholde 3-6 ganger det nivået av vitamin D, mest sannsynlig fordi kyllingene er utendørs i solskinnet, som forbedrer nivået av vitamin D i sine egg. To egg fra frittgående kan oppfylle opp til 30 til 60 prosent av et daglig behov for vitamin D.

sopp

Sopp er en ganske usannsynlig kilde til vitamin D, men sopp hud syntetiserer vitamin på en unik måte gjennom ultrafiolett lys. En 3-unse servering av sopp kan oppfylle hele dagens behov for vitamin D.

Lever

Liver er en annen mat med naturlig forekommende vitamin D; den inneholder spormengder - 15 hormonspiral per 3,5-unse servering. En servering av leveren gir ca 4 prosent av de daglige vitamin D-krav.

forsterkede Foods

Flere matvarer egner seg til å være vitamin D-beriket. En av de mest vanlige matvarer med tilsatt vitamin D er melk. Soyamelk og yoghurt også er befestet, som er appelsinjuice. Andre vitamin D-forbedret matvarer inneholder tofu og mange ferdige å spise frokostblandinger. Den beste måten for en forbruker å vite prosenter på disse elementene er å lese etiketten, som beløpene kan variere fra merke til merke.