Hva er farene ved den Kissing Bug Beetle?

April 20

Triatomines, mer kjent som kyssing bugs, fikk sin dagligdags navn på grunn av stedet hvor de mest bite sine ofre: nær lepper eller munn. Disse feilene er tiltrukket av lys, varme (kroppene til mennesker eller dyr), hud lukt og karbondioksid pustes ut av mennesker. De vil krype på eller ved siden av leppene, vil nummen området og vil begynne å suge blod. Etter å tilfredsstille sin sult, vil de gjøre sitt fornødne på såret, kan muligens føre til en svært dødelig sykdom som kalles Chagas sykdom.

Chagas sykdom

Også kjent som amerikansk trypanosomiasis, er Chagas sykdom forårsaket av en parasitt som er ervervet primært gjennom avføringen til kyssing bug. I begynnelsen stadier, vil Chagas sykdom manifestere seg med influensa-lignende symptomer, og kan utvikle seg til hjertesvikt på grunn av hjerterytmeforstyrrelser eller dilatert hjerte. Selv ikke en dødelig sykdom i de fleste industrialiserte land, vil om lag 20 til 30 prosent av infiserte individer utvikler ødeleggende og muligens livstruende medisinske problemer.

allergiske reaksjoner

Enkelte personer kan være allergisk mot spytt proteiner injisert ved bitt av kyssing bug. Allergier kan variere fra moderat til alvorlig, avhengig av den individuelle toleranse for disse proteinene. Reaksjonene kan omfatte kutan, respiratoriske og gastrointestinale symptomer. I sensibiliserte individer kan symptomene være mer alvorlig og kan føre til døden. Sensibilisering kan oppstå etter å ha mottatt flere biter. Det er for tiden ingen immunterapi tilgjengelig for sensibiliserte individer.

geografiske steder

Disse feilene kan finnes først og fremst i deler av Mexico og Sentral-og Sør-Amerika. Men det er også 12 forskjellige typer kyssing bugs i USA. Chagas sykdom er et stort helseproblem i Sentral- og Sør-Amerika, der 14.000 mennesker dør av det hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Unngå Kissing Bug

Riktig vedlikehold av din stue er nødvendig for å holde denne feilen unna. Fordi disse feilene mate etter solnedgang, er det viktig å sjekke inne i huset ditt i løpet av kvelden. Disse feilene er semi-lett å få øye på siden de er ikke små, måle alt fra 1 til 3 cm. Pass på at det ikke er noen hull på skjermer, og at de ligger tett i dører og vinduer. Sjekk også sengen for noen tegn til disse feilene før du sovner. Sjekk for å finne ikke bare feil, men deres avføring i tillegg (som er små brune eller sorte prikker).