Krakk Color hos barn

June 10

Brown er den universelle fargen for avføring. Enhver annen variant av denne nyansen kan forårsake bekymring for foreldre. Før overreagerer, vurdere barnets kosthold, den vanligste årsaken bak misfarging. Er det noen matvarer eller medisiner som kan bidra til misfarging? Mesteparten av tiden, er årsaken godartet. I sjeldne tilfeller, men kunne hvit, grønn, gul eller rød avføring være et tegn på et medisinsk problem.

Gul til hvit avføring

Forbruk av mye melk kan slå et barns avføring en gulaktig til hvitaktig farge. Visse medisiner for mageproblemer som Pepto-Bismol kan endre fargen på avføringen. Hvis avføringen lukter stygt og vises fettete, kan det være et tegn på cøliaki, en sykdom preget av intoleranse for gluten, som finnes i matvarer som inneholder hvete og andre kornsorter.

grønn avføring

Å spise grønne elementer kan noen ganger slå avføring fra brunt til grønt. Dette inkluderer konditorfarge eller grønne bladgrønnsaker som spinat. Grønn avføring kan også forekomme med utskillelsen av jern i avføringen. Når kombinert med en flytende struktur, det kunne et tegn på diaré.

svart avføring

Godartede grunner for mørk, svart-farget avføring inkluderer å spise sort lakris, blåbær eller drue juice. Dessverre, kan det også være et tegn på indre blødninger fra mageregionen som magesår. Andre grunner bak svart avføring inkluderer jerntilskudd og noen ganger medisiner som inneholder vismut subsalicylate.

røde Krakker

Røde mat fargestoffer vanligvis slår avføring rødt. Matvarer med mat fargestoffer kan endre barnets avføring. Frukt og grønnsaker som rødbeter og tyttebær kan også farge avføringen. Hvis du oppdager røde striper, dette symptom på blødning stammer fra nedre mage-tarmkanalen. En anal fissure er den vanligste årsaken. Et vanskelig avføring er ofte å klandre. Små mengder av blod i avføringen kan være normalt for barn.

Advarsel

Hvis barnet virker syk, hvis det er ingen forklaring på endringen i avføringen farge eller hvis du er rett og slett bekymret, ta kontakt med ditt barns barnelege. Ta en prøve av barnets avføring for analyse. Iført hansker, løst plassere lag med plastfolie over toalettet. Etter at du har samlet avføringen, legg den i en plastpose som kan lukkes. Legen vil teste prøven for tegn på allergi, infeksjoner og fordøyelsesproblemer. Han vil også se etter blod.