Hvordan avlaste hevelse og smerte av en forstuing

December 5

Hvordan avlaste hevelse og smerte av en forstuing


Bein og ledd er forbundet med leddbånd. Leddbånd er fibrøs og stretchy, noe som åpner for bevegelse av lemmer. Når et ligament presses inn i en unormal stilling, vil en forstuing forekomme. Ifølge Mayo Clinic, kan enkelte faktorer som er feil varmer opp før fysisk aktivitet og tretthet resultere i en forstuing skade. Avhengig av hvor alvorlig skaden var, vil lindring av symptomene varierer. Det kan være lurt å rådføre seg med en lege for å finne ut hvordan du skal behandle forstuing.

Bruksanvisning

1 Ta over-the-counter medisiner som inkluderer ibuprofen eller paracetamol for å hjelpe med symptomer på smerte. Ta medisiner som anvist, og ikke blande din smertestillende midler.

2 Bruk elastiske bandasjer å vikle din forstuing. Bruk krykker for å hjelpe deg å gå hvis du har en ankel forstuing. Som det fremgår av Mayo Clinic, vil ved hjelp av krykker hindre ytterligere skade på berørte lem.

3 Hvil forstuet lem. Dette vil bidra til å lindre smerte.

4 Bruk is til å hjelpe med hevelse og smerte. Hvis du har en ankel forstuing, kan du dyppe den berørte ankelen i et isbad. Bruk is i 15 minutter om gangen.

5 Plasser en pute under forstuing mens du hviler. Dette vil holde forstuing forhøyet, noe som vil hindre hevelse.

Hint

  • Ibuprofen hjelper også lindre symptomer på hevelse.
  • Med mindre du har opplevd en alvorlig forstuing, vil narkotiske smertestillende midler ikke være nødvendig.
  • Pakk din skade uten å hemme området.
  • Løsne du bandasjer hvis forstuet skaden blir mer smertefulle, hvis det berørte området blir nummen eller hvis hevelsen begynner å utvikle seg like under bandasjene.
  • Se en fysioterapeut hvis du vedvarende en ankel forstuing. En fysioterapeut vil hjelpe deg å lære øvelser for å styrke dine leddbånd etter en forstuing.
  • Ikke gjør anstrengende aktivitet til din lege kan du bli aktive.
  • For mye aktivitet mens du er restituerte kan føre til ytterligere skade på skade.
  • Se din lege hvis forstuing blir rød eller varm å ta på. Dette er et tegn på infeksjon.