Bruken og farene ved røntgen

November 21

Bruken og farene ved røntgen


X-stråling (røntgen) fungerer som en elektromagnetisk stråling, karakterisert ved at partikler som kalles fotoner. Ifølge Medhelp, er dens alternative navn radiografi. Lyset passerer gjennom objektet eller kroppen, og resultatene blir deretter trykket på filmer eller røntgen. Bildene sett på filmen vises vanligvis i hvitt eller gråtoner.

Påvisning av Fysiologiske Unormalt

Røntgenbilder brukes i mange klinikker og sykehus for å anskaffe dental avbildning, internt sjekke en persons benbygning og avdekke avvik inne i kroppen. Dette er en ikke-invasiv prosedyre, som krever ikke innføring av instrumenter. Ifølge National Heart and Lung Blood Institute, X-ray er nyttig i å oppdage medisinske problemer, bedre behandlinger eller bekrefte kirurgi resultater.

Forensics

På flyplasser og industriselskaper, bruk av X-ray hjelper i å undersøke underliggende objekter og pakker, eller avsløre strukturelle abnormiteter det blotte øye kan mislykkes i å se. De er ofte brukt i høy sikkerhet områder for å påvise tilstedeværelse av våpen, kniver eller andre farlige gjenstander fraktes i lommer eller vesker, ifølge en rapport fra International Centre for diffraksjon data.

Fare for kreft

Pasienter som ofte gjennomgår røntgenprosedyrer er i faresonen for å utvikle kreft. Faktisk, ifølge Xrayrisk.com er 1-3 prosent av kreftrelaterte tilfeller på verdensbasis dokumentert forholdene steget på grunn av eksponering for stråling ved hjelp av røntgenstråler. Når strålingen passerer gjennom kroppen, blir fotoner absorberes av kroppsvev, noe som kan føre til celleskade. Kroppen har en naturlig evne til å reparere denne, men i noen tilfeller kan skaden bli permanent. For å redusere denne risikoen, leger unngå unødvendig skanning, ifølge en rapport fra New England Journal of Medicine.

Risiko for hjerteproblemer

Ifølge Medical News Today, de som gjennomgår kreftbehandling via strålebehandling også øke risikoen for å utvikle hjertesykdom. Dette er fordi behandlingen krever stråling i høye doser for å utrydde kreftcellene. Men selv de får lave doser, slik som skoliose pasienter kan også kjøre risikoen for å få hjerte-problemer. Endotelceller i blodårene som fører til hjertet kan bli betent og skadet under prosedyren, sier Medical News Today videre.

fødselsskader

Ufødte barn er i faresonen for å ha fysiske misdannelser kontingent for stråling. Når en gravid kvinne gjennomgår røntgen rutiner i sine tre første månedene av svangerskapet, kan utviklingen av fosteret bli berørt, ifølge Science Encyclopedia. Dermed får en X-ray eller computertomografi (CT) skanne og andre strålingsrelaterte behandlinger frarådes for gravide kvinner eller kvinner som kan være gravid.