Hva er Blæretang?

February 19

Blæretang er det latinske navnet på en vanlig brun tang kjent på engelsk som Bladderwrack. Fucus er funnet i både Atlanterhavet og Stillehavet samt Østersjøen. Blæretang er en tradisjonell mat og medisin i mange asiatiske land, der det er ofte lagt til supper og har nå en følgende i alternativ helse samfunnet som en super-mat og et vekttap supplement. Forskning på egenskapene til Blæretang og dens effekt på menneskers helse har avdekket noen oppmuntrende funn.

Fucus og skjoldbruskkjertelen

Fucus er vanligvis brukes i mange av de tradisjonelle samfunn som bodde i nærheten av havet der det skjer. Fucus har et høyt nivå av jod, og det bidrar til å fremme sunn skjoldbrusk funksjon og ble brukt til å behandle struma og hypotyreose. Siden skjoldbruskkjertelen regulerer også metabolismen til en viss grad, mange bruker fucus å gå ned i vekt og kamp fedme. Fucus var den opprinnelige kilden for det isolert jod.

Fucus og østrogen

Fucus har blitt studert for sin helsebringende effekt på menstruerende kvinner. I en studie gjort ved UC Berkley i California på pre postmenopausale kvinner, ble Fucus funnet å gi positive hormonelle støtte. Forskerne fant at Fucus senket østrogen for å progesteron nivå i kvinnenes studert og stimulert eggløsning. Siden østrogen relaterte sykdommer, inkludert kreft utgjøre betydelig risiko for overgangsalderen og pre postmenopausale kvinner, anbefales forskerne at videre studier på fucus bør gjøres.

Fucus og Fucoidan

Fucus Vesiculosis, som andre brune tang inneholder et stoff som heter Fucoidan som blir undersøkt for en rekke medisinske egenskaper. I en studie utført ved Kitasato University i Japan, fant forskerne at fukoidan har antitumoraktivitet og øker legemene NK-celleaktivitet, effektivt forsterke immunforsvaret. Fukoidan er et polysakkarid, noe som betyr en langkjedet sukker. Polysakkarider blir studert mye av det vitenskapelige samfunn for sin evne til å drastisk påvirke menneskets immunsystem.

Fucus og kollagen

Mange tang brukes i produksjonen av kosmetiske produkter. Fucus ble nylig studert av Kao Corporation i Japan for sine kollagenproduserende evner. Forskerne brukte en gel laget med fucus ekstrakt og behandlet kinnene av menneskelige deltakere i fem uker. De fant at Fucus øker hudens elastisitet og redusert tykkelse av huden. Studien anbefaler bruk av fucus som en anti-aldring kosmetiske.

Fucus og Fiber

Fucus er svært høy i kosttilskudd fiber. Ifølge Blue Shield of California, Fucus har vært brukt historisk som et avføringsmiddel. Fucus inneholder ikke bare de fucoidans omtalt ovenfor, men det fiberforbindelsen Alginsyre. Alginsyre blir anvendt for å bekjempe både forstoppelse og diaré.