Liste over matvarer som inneholder urinsyre

April 14

Liste over matvarer som inneholder urinsyre


Urinsyre er en viktig antioksydant i menneskekroppen. Det bidrar til å hindre skader på blodårene. Urinsyre finnes naturlig i noen matvarer, men er også produseres når nyrene brytes ned puriner som er funnet i et bredt utvalg av matvarer. Forbruket av matvarer som er høy i puriner kan være problematisk for folk med nyreproblemer og kan føre til utvikling av en form for leddgikt kalles gikt. Den gjennomsnittlige person trenger ikke være opptatt av å spise mat som inneholder urinsyre og puriner. Imidlertid bør gikt lider begrense sitt inntak for å redusere effektene av sykdommen.

Animal kjøtt og sjømat

Animalske kjøtt som biff, kylling, svinekjøtt og sjømat inneholder betydelige mengder av puriner og urinsyre. Rødt kjøtt inneholder mer enn fjørfe og skinke. Men fjørfe og skinke fortsatt inneholde nok til å forårsake betennelse i gikt lider og bør spises med måte. Bacon bør unngås fordi den inneholder svært høye nivåer av puriner på grunn av måten den er behandlet. Innmat som nyrer, lever, hjerne og sweetbreads inneholder den høyeste mengden av puriner på 1000 mg eller mer per 3,5-oz. servering. Sardiner, sild, makrell og blåskjell er Seafoods som inneholder tilsvarende mengder puriner.

Alkohol og gjær

Matvarer som inneholder store mengder gjær også inneholde høye mengder av puriner. Selv om de fleste brød vi forbruker inneholder gjær, har de ikke inneholder nok til å endre nivået av urinsyre i blodet, og trenger ikke å bli unngått. Urinsyre finnes naturlig i alkohol, og noen alkoholholdige drikker som øl inneholder gjær. Dette betyr alkohol bør unngås av personer med nyreproblemer eller gikt.

Grønnsaker og belgfrukter

Visse grønnsaker og belgfrukter inneholder betydelige mengder av puriner, men er ikke så skadelig som puriner som finnes i kjøtt, fisk og gjær. Grønnsaker som inneholder 5 til 100 mg av puriner per 3,5-oz. servering inkluderer asparges, blomkål og spinat. Belgfrukter som inneholder dette beløpet av puriner inkluderer kidneybønner, Lima bønner, marineblå bønner, linser og erter.

Cooking grønnsaker ser ut til å ha liten effekt på mengden av puriner. Derfor kan gikt lider spise disse grønnsaker og belgfrukter kokt eller rå, så lenge det er i moderate mengder. De som ikke har noen historie med nyreproblemer bør ikke bekymre deg om hvor mye disse grønnsaker og belgfrukter de spiser fordi plantebaserte puriner ikke påvirke nivået av urinsyre i kroppen så mye som kjøtt-baserte puriner gjør.