Slik rapporterer smittevern

July 18

Smittsomme sykdommer kan spre seg raskt når de sprer uoppdaget gjennom en befolkning. Hvis du er en lege, eller en ansatt i en skole, statlig institusjon, laboratorium eller infeksjonskontroll institusjon og du blir oppmerksom på en diagnostisert smittsom sykdom, er det viktig å varsle de rette myndigheter så snart som mulig. Rapporten skal gjøres i lokale helsestasjon der den smittede personen befinner seg. Her er noen trinn du bør ta for å fullføre prosessen.

Bruksanvisning

1 Rapport smittsomme sykdommer innen 24 timer etter diagnose. Det er spesielt viktig å varsle deg lokale Department of Health (DOH) hvis sykdommen er quarantinable. Hver stat har sin egen individuelle DOH som krever at du fyller ut et skjema for å rapportere en smittsom sykdom. Ifølge New York State Department of Health, sykdommer som er spesielt viktig å rapportere for å hindre spredning er rabies (dyr biter), miltbrann, botulisme, difteri, arboviral infeksjon, snive, matbåren sykdom, hjernebetennelse, difteri, meslinger, ape kopper , pest, hepatitt A (mat handlers), Q-feber, røde hunder, melioidose, meningococcemia, haemophilus, kopper, melioidose, SARS, og stafylokokk enterotoksin B forgiftning. Enhver sykdom som forårsaker et utbrudd eller ser ut til å ha nylig dukket skal rapporteres også.

2 Finn DOH. Gå til sykelighet og dødelighet Weekly Report (MMWR) på Centers for Disease Control hjemmeside og klikke på kartet i det området av staten der du gjør rapporten. Kartet er atskilt med regioner, inkludert Pacific, Fjell, Sentral- og Øst. Etter at du har klikket på din region, kan du klikke på den spesifikke tilstand i denne regionen for å gå til statens DOH hjemmeside. Du kan også ringe informasjon (411) og be om telefonnummeret til din State Department of Health.

3 Søk etter din fylket DOH i State Department of Health nettsted for å lage en rapport. Enten søke etter spesifikke fylke helseavdelingen, eller ta kontakt med staten DOH å få denne informasjonen. Vanligvis vil du rapportere smittsomme sykdommer til fylket før du rapportere til staten.

4 Gi all relevant informasjon om den infiserte individ. Sørg for å inkludere fullt navn, adresse, telefonnummer, kjønn, rase, fødselsdato, etnisitet, personnummer og diagnose. Det er også nødvendig å vise om den enkelte er gravid. De typer tester gjennomført for å oppnå diagnosen bør også inkluderes i rapporten; være sikker på å gi samlingen dato og behandlinger som tilbys. Laboratoriet og legens navn må også være oppført i smittevern rapporten. Sjekk enkelte fylke eller stat hjemmeside for å få detaljene på sine rapporteringsrutiner.

Hint

  • Ring Bureau of Epidemiology på (850) 245-4401 for å rapportere en smittsom sykdom dersom fylket ditt eller statlige helse avdelinger er stengt. De er åpen 24 timer i døgnet, syv dager i uken.