Hvordan man kan sammenligne HMO til PPO

October 20

Helse vedlikehold organisasjoner (HMOs) og foretrukne leverandør organisasjoner (ppos) er populære alternativene for administrerte omsorg i mange arbeidsplassen ytelsesplaner. Velge riktig for deg avhenger av dine mål og budsjett.

henvisninger

HMOs generelt krever alle legebesøk som skal kanaliseres gjennom en primær omsorgsperson, som deretter henviser deg til andre leger. En PPO lege kan gi en henvisning, men i de fleste PPO planer, er ikke nødvendig dette trinnet.

avgifter

Fordi en HMO styres av forsikringsselskapet og den primære omsorgsperson, HMO kostnader er generelt lavere enn PPO priser. De fleste HMOs krever ikke at du møter en egenandel før tjenestene er dekket.

Valg

PPOs tillate deg å se noen lege du velger, men vil kreve mer for en leverandør som ikke er "å foretrekke." Man vanligvis får lov til et bredt utvalg av dekket prosedyrer. En HMO kan nekte dekning for leger utenfor nettverket og constricts dekning basert på medisinsk godkjenning.

spesialister

En PPO gir spesialistbesøk uten henvisning, men kan kreve godkjenning av forsikring carrier før et sykehusopphold. HMOs kan ikke betale for besøk til en spesialist eller et sykehus uten først å motta en henvisning fra din fastlege.