Paraben Alternatives

August 18

Paraben Alternatives


For å beskytte kosmetikk mot mugg og bakterier, de fleste hår og makeup-produkter på markedet inneholder konserveringsmidler som kalles parabener. Mens parabener beskytter mot bakterier og sopp, har studier knyttet daglig eksponering for disse stoffene til en økt risiko for brystkreft og endokrine problemer. Nå er mange kosmetiske produsenter søker etter nye konserverings alternativer til parabener som ikke synes å utgjøre noen stor helserisiko.

Sodium Hydroxymethylglycinate

Natrium Hydroxymethylglycinate er et bredspektret konserveringsmiddel som er blitt bevist en effektiv erstatning for parbens i kosmetiske produkter. Den er laget av glysin, en aminosyre som ofte brukes som kosttilskudd og mage antacida. Fungerende som en ekstra sikkerhet mot mugg, gjær og bakterier, jobber Sodium Hydroxymethylglycinate på ethvert pH-nivå og i sure forhold. I tester er det blitt funnet å være et ikke-irriterende, ikke-toksisk substans til huden og gjør ingen skade på DNA. Alle disse faktorene gjør Sodium Hydroxymethylglycinate et trygt alternativ til parabener som kan være like effektive i å bevare kosmetikk.

naturlige konserveringsmidler

Mange kosmetikk bedrifter er nå utforsker bruken av naturlige konserveringsmidler som essensielle oljer og vitaminer i stedet for potensielt skadelige parabener. Ikke bare er noen naturlige konserveringsmidler effektive antibakterielle stoffer, de er også i tråd med den naturlige image som mange kosmetiske selskaper i disse dager prøver å fremme. Enkelte vitaminer og essensielle oljer, blant annet vitamin E, tea tree olje og druekjerneekstrakt, kan brukes til å redusere bakterier. Eteriske oljer og vitaminer kan være sammen med andre naturlige stoffer for å gjøre for en effektiv konserveringsmiddel. En ulempe med disse naturlige konserveringsmidler i forhold til parabener er at de må brukes i høye konsentrasjoner å ha en langsiktig anti-bakteriell effekt, noe som kan føre til hudirritasjon.

organiske syrer

I økende grad er organiske syrer som blir brukt til å bevare kosmetiske produkter som en ikke-farlig paraben erstatning. Organiske syrer er bygget opp av naturlig forekommende syre og salter. Deres un-dissosiert sur form gjør organiske syrer en kraftig agent mot mugg og gjær som ellers ville vokse i delvis flytende kosmetikk som sminke og hår produkter. En studie publisert i kosmetikk og toalettartikler Magazine fant at når paret med andre konserverende ingredienser, kan organiske syrer være effektive i å bevare kosmetikk og vokter mot bakterier.