Hva er årsakene til Bone Spurs i ryggen?

June 19

Bone spurs, også kjent som osteofytter, er små utvekster laget av bein. De kan finnes i periferien av tidligere eksisterende ben, og er ofte funnet i ryggraden. Spine osteophytes kan forårsake betydelig smerte og andre symptomer hvis de trykker på ryggmargen. Osteophytes kan dannes på vanlig måte eller som følge av andre ryggraden problemer.

Diffuse idiopatisk Skeletal Hyperostose

Diffuse idiopatisk skjelett hyperostose, også kjent som oppvask eller Stier sykdom, er en skjelettsykdom som kan føre til dannelse av bein spurs. Med denne tilstanden, noen av båndene som holder ryggvirvlene sammen bli forkalket og hardner til ben, i henhold til CNN Health. Uttrykket "idiopatisk" betyr at forskere ikke forstår hva som utløser denne prosessen, skjønt alder og arvelighet synes å spille en rolle. Bruk av medisiner som er kjent som retinoider øker også sjansen for å utvikle oppvask. Denne tilstanden kan føre til smerter og stivhet i den øvre og nedre del av ryggen, i tillegg til halsen. I noen tilfeller kan oppvask også påvirke leddbånd andre steder i kroppen, forårsaker bein spurs å danne i hender, hofter, knær, ankler, skuldre, albuer og hæler. Diffuse idiopatisk skjelett hyperostose kan diagnostiseres via røntgen av ryggraden som vil vise forkalkninger som ligner voks drypper ut av et stearinlys, melder CNN Health.

Disc Disease

Ryggraden er polstret og beskyttet av bruskplater som passer i mellom ryggvirvlene. Over tid kan disse platene blir skadet eller tørt, noe som gjør dem mindre fleksible. Dette kan føre til at noen ustabilitet i leddene mellom ryggvirvlene, konstaterer nettstedet Spine-Health. Som et resultat av denne ustabilitet, vil legemet bli tykkere senene som holder ryggvirvlene sammen. Disse fortykkede leddbånd er utsatt for forkalkning, en prosess som blir bindevev inn i ben, hvilket resulterer i osteophytes dannes i ryggraden. Venstre ubehandlet, kan disse bein spurs ytterligere skade brusk plater, noe som kan resultere i ryggraden ustabilitet og innsnevring av plass til ryggmargen. Denne tilstanden er kjent som spinal stenose, kan forårsake lammelser, smerte eller nummenhet i forskjellige deler av kroppen, avhengig av hvilken del av ryggmargen er påvirket.

aldring

Bone spurs er også en del av den normale aldringsprosessen. Leddsykdommer er vanlig som folk blir eldre på grunn av naturlig slitasje-og-tåre som akkumuleres over tid, bemerker MayoClinic.com. Dette forårsaker betennelse i ledd, som stimulerer benvekst. Følgelig små bein spurs er vanlig i de fleste eldre mennesker, og ikke forårsake noen symptomer med mindre de begynner å støte på andre strukturer i rygg ledd eller på ryggmargen.