Vedlegg smerte symptomer

December 20

Vedlegg smerte symptomer


Din tillegget er en liten veske som er koblet til din kolon. Når denne lille posen blir betent, du har blindtarmbetennelse, og du kan føle smerter i vedlegget. Du trenger medisinsk hjelp når du oppdager denne smerten (og andre symptomer) fordi hvis tillegget er så betent at det sprekker, kan det være livstruende.

Smerter forbundet med vedlegg

Når du først begynner å føle vedlegg smerte, kan det være en kjedelig verke i nærheten av navlen. Smerten kan deretter flytte til nedre høyre side av magen, ifølge Dr. John P. Cunha på eMedicine Health. Smerten i magen kan bli skarpere som betennelse forverres. The Mayo Clinic beskriver det punktet hvor smertene kan avgjøre som "omtrent halvveis mellom navlen og toppen av høyre bekkenbeinet." Plasseringen av smerte kan være forskjellig på ulike mennesker, avhengig av personens alder eller plasseringen av vedlegg.

Smerte egenskaper spesifikke for Appendisitt

Ifølge Mayo Clinic, kan tillegget smertene bli verre hvis du trykker ned på plasseringen av smerte, og det kan også forverres hvis du plutselig fjerne det presset. Dette kalles rebound ømhet. Du kan finne noen lettelse fra smerte hvis du lå i fosterstilling, som er på din side med knærne trukket opp mot brystet. Brå bevegelser bør unngås, da de kan også føre til mer smerter.

Andre symptomer på Appendisitt

Smerte er den mest åpenbare symptomet, men ikke den eneste symptom, av blindtarmbetennelse. Å ha lite eller ikke noe ønske om å spise, oppkast og følelsen kvalm kan alle følge med vedlegg smerte, sier Cunha. Det kan være hevelse i magen, til en manglende evne passere gass og smerter ved vannlating. En feber over 99 grader C, alvorlige kramper og forstoppelse eller diaré er også tegn på at du kan ha blindtarmbetennelse.

Advarsel

Hvis en person føler vedlegg smerte og han opplever noen av tilstandens symptomer, bør han oppsøke lege. Smerten kan bli stadig verre i seks til åtte timer, og hvis den ikke behandles (vanligvis gjennom kirurgisk fjerning av tillegget), kan tillegget sprekke. En sprukket blindtarm kan føre til sjokk og infeksjon. Cunha sier at en sprukket blindtarm kan også føre til døden hvis venstre ubehandlet. Han sier også at det er spekulasjoner om at en sprukket blindtarm kan forårsake infertilitet hos kvinner.

Årsaker til Appendisitt

En hindring eller infeksjon fører vanligvis vedlegg smerte. The Mayo Clinic sier at "Matavfall eller et vanskelig stykke avføring (fekal stein) kan bli fanget i en åpning av hulrommet som kjører lengden på vedlegg." En gastrointestinal virusinfeksjon eller en annen form for betennelse kan også forut for blindtarmbetennelse.