Hvorfor folk ned Do håret?

November 17

Hårtap kan være svært belastende. Uten håret vårt, vi vanligvis føler seg mindre attraktive. Dette er enda mer plagsom for kvinner fordi mange menn har en tendens til å akseptere hårtap som en normal del av aldring. Det er mange grunner til at menn og kvinner mister hår.

DHT

DHT er et hormon som kan føre til en mann å miste håret som han blir eldre. Men dette hormonet påvirker ikke alle menn siden noen er resistente. Skallethet har en tendens til å kjøre i familier, men det kan også hoppe over en generasjon. DHT påvirker bare håret på kronen av hodet.

Understreke

Stress kan påvirke det menneskelige legeme på mange måter. Langvarig stress kan føre til angst og håravfall. Stress er en uunngåelig del av livet, og alle opplever stress på et eller annet tidspunkt. Hvordan du håndterer stress kan i stor grad påvirke håravfall. Ta ekstra B-vitaminer og prøve å finne tid til å slappe av.

Dårlig diett

Våre hår består av ren keratin-protein. Når kroppen vår mangler de riktige byggesteinene til å vokse nytt hår, kan vi oppleve hårtap. Jern og protein er nødvendig for hårvekst. I tillegg kroppen bruker flere vitaminer som A, E og C for å forbedre helsen til hud og hår.

Sykdommer

Sykdommer kan også føre til hårtap. Noen av de viktigste sykdommer som påvirker veksten syklus av hår er lupus og diabetes. Kreft og kreft behandlinger som kjemoterapi kan også føre til hårtap. Men dette avhenger av type kreft og type cellegiftbehandling.

Hormonendringer

Hormonelle endringer kan også føre til hårtap, men disse effektene er vanligvis forbigående. Som vi alder våre hormoner endringer og vår kropp kan reagere når våre hormoner bli ute av balanse for lenge. Andre faktorer som kan bringe på hormonelle endringer er prevensjon som p-piller eller andre medisiner.