Hvorfor Body Moles vokser håret?

April 21

føflekker

Tilstedeværelsen av en mol på legemet betyr at hudceller inneholder melanin, som er et mørkt pigment på kroppen. Selv om føflekker er en annen farge på kroppen, har de likevel har de samme egenskapene til en hvilken som helst annen del av huden. Derfor kan hårsekker være til stede under lag av huden der føflekken er. Hårsekken vises under hudens overflate og et hår vokser gjennom en pause i talgoljekjertlene. Hårsekken selv er foret gjennom tettpakkede hudceller der cellene pakke sammen og presse håret selv gjennom.

sikker fjerning

Mange mennesker som har en føflekk som har hår kan frykte å fjerne føflekken på grunn av en potensiell bivirkning. Det er ingen bevis for at tiltak for å fjerne hår, slik som napping, barbering, voksing eller annen hårfjerning metode ville medføre en føflekk å bli kreft eller å forandre på noen måte. En person bør huske imidlertid at hårfjerning metoder (spesielt plukker hår) kan åpne opp hårsekken til betennelser og infeksjon. En person skal vaske rykket området nøye starte fjerning for å desinfisere området og hindre eventuelle bakterier kommer inn i kjertelen.

sunn Indicator

Mens mol som vokser hår kan bli sett på som uønsket av eieren, kan en molo som har hår faktisk være en positiv indikator. Melanomer, som er den dødeligste formen for hudkreft, ikke la håret til å vokse fordi de dreper hårsekkene. Derfor føflekker som vokser håret er mindre sannsynlig å være kreft.