Hva er prognosen for Parkinsons sykdom?

May 12

Forvent langsomme atferdsendringer og gradvis alvorlig arbeidsuførhet, for eksempel unnlatelse av å gjøre daglige rutiner (spise, gå eller ta et bad) fra pasienter med en progressiv lidelse som Parkinsons sykdom. Dens kur er fortsatt unnvikende, så forståelse og forbereder for sin langsomme, progressive endringer er viktig.

Hva er Parkinsons sykdom?

Parkinsons sykdom (også kalt primær parkinsonisme) er en nevrologisk tilstand som skyldes en unormal dopamin reguleringen i visse deler av hjernens basalgangliene. En normal hjerne inneholder like nevrotransmittere, mens i tilfelle av Parkinsons, er dopamin nevrotransmitter signifikant lavere (se Image1).

Dødelighet

Den dødelighet hos pasienter med Parkinsons sykdom varierer fra den for en normal person. Noen studier har vist at det å starte fra begynnelsen av Parkinsons sykdom, funksjonell uførhet og død skjer i omkring fem til syv år, avhengig av behandlingen.

Motor Disability

Parkinsons sykdom er en progressiv lidelse som til slutt resulterer i motor (funksjonell) funksjonshemming. Vi kan ikke gjøre noe for å stoppe fremdriften, med mindre normal dopamin reguleringen i basalgangliene er gjenopprettet.

samtidig sykdom

Pasienter med samtidige sykdommer, for eksempel progressiv supranukleær parese (en annen nevrologisk lidelse), fremgang raskere og kan føre til døden. Dette vil mest sannsynlig forekomme i løpet av fem år, avhengig av den samtidige sykdommen.

medisin Toleranse

Pasientene vil utvikle toleranse for medisinske behandlinger i løpet av tre til fem år av gangen, avhengig av hastighet og dose stadig gitt. Den levodopa (legemiddel for Parkinsonisme) har vist redusert kurativ effekt i pasienter som tar det for lang tid. Flere grunner, blant annet pasientens toleranse overfor levodopa, blir vurdert som medvirkende faktorer i denne forekomsten.

Post-betennelses parkinsonisme

Pasienter med post-betennelses parkinsonisme har utrolig treg progresjon. Noen pasienter kan fortsatt fungere i perioder på 30 år eller mer før deres motor evne stopper permanent.