Hvordan få barn på overgangsalder

October 25

På grunn av medisinske fremskritt og befruktning, er det nå mulig for kvinner i 50-, 60- - og i ett tilfelle selv i hennes 70s - for å bli gravid og føder friske babyer. Post-menopausal svangerskapet (eller PMP) er kontroversielt som forståsegpåere lurer på om sen-i-livet fødsler er etisk, men poenget er å gi kvinner flere alternativer enn sine reproduktive liv. Kvinner har flere valg i å avgjøre når man skal starte familie eller når man skal ha flere barn.

Bruksanvisning

1 Gå til en fertilitetsklinikk. En kvinne som har gått gjennom overgangsalderen kan bare bli gravid med hjelp av fruktbarhet spesialister og moderne teknologi. Det er mye en lege kan gjøre for å forbedre en kvinnes sjansene for å bli gravid. Menopause er slutten av menstruasjonssyklusen og fruktbarhet. Men livmoren fortsatt fungerer og er i stand til å bære et barn til termin.

2 Velg et egg donor. Når en kvinne kommer overgangsalderen, er hun ikke lenger produserer egg. Uten egg kan det ikke være noen graviditet eller fødsel. Med mindre en kvinne hadde noen av sine egg fryses før overgangsalderen, vil hun trenge en eggdonasjon å bli gravid. En artikkel publisert ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem stater, "Tilgjengeligheten av IVF [in vitro fertilisering] teknologi og eggcelle [egg] donasjon [er] både nødvendig for PMP." Mange friske, unge kvinner donere eggene sine for pengene de tjener. Eggdonor er genetisk koblet til fosteret, men kvinnen som bærer barnet har en følelsesmessig tilknytning. Eggdonasjon er et kirurgisk inngrep.

3 Velg en sæddonor. Hvis en kvinne er gift eller har en mannlig partner, kan hans sperm brukes til å befrukte egget. Menn er fortsatt fruktbar hele livet. Hvis kvinnen ikke har noen mannlige partner, kan hun bruke en sædbank. Mange fruktbarhet sentre tilbyr sæddonor tjenester i tillegg.

4 Bruk in vitro fertilisering. I et laboratorium setting, en lege plasserer eggceller og sædceller i et glassfat til å befrukte egget. Når eggene er befruktet de blir satt i en inkubator i 48 til 72 timer, slik at cellene kan vokse inn i et embryo, per e-Medicine Health.

5 Har preimplantasjonsdiagnostikk (PGD) utføres. PGD ​​tester dine embryoer før de blir implantert å sikre at de er levedyktige og fri for kromosomavvik.

6 Implanter embryo. Når embryoene er sterke nok, implantater legen dem inn i livmoren av postmenopausal kvinne. Dette gjøres gjennom livmorhalsen ved hjelp av et kateter. Leger kan implantere mange embryoer å øke endringene på en graviditet. Men denne metoden øker også sannsynligheten for flere fødsler. Ikke alle in vitro prosedyrer er vellykket. Jo eldre kvinnen er mindre som det vil være en full-term svangerskapet. Men den in vitro-behandling kan gjentas. Kostnader for hver behandling varierer fra $ 10,000 til $ 25.000.

7 Vent to uker. En kvinne er gitt visse hormoner for neste to uker etter implantasjon. Hvis implantasjon fungerer og egg (e) fester seg til livmorveggen og vokse da graviditetstesten viser et positivt resultat.