Effekten av koffein på ernæring

February 5

Koffein finnes i kaffe, cola, sort te, grønn te, sjokolade, kakao og i noen over-the-counter smerte-lindring medisiner. Koffein påvirker metabolismen og stimulerer kroppens sentralnervesystemet. Koffeinholdige drikker er populær ikke bare for smak og bekvemmelighet, men også for sin evne til å øke energi, løfte ånder, lindre hodepine, bedre mental klarhet og øke idrettslige prestasjoner. Koffein og koffeinholdige drikker har vært forbundet med flere ernæringsmessige problemer og også med en rekke helsemessige fordeler.

mineral Loss

Koffein er vanndrivende, noe som betyr at den øker urinering. Hyppig vannlating kan føre til betydelige tap av flere mineraler: kalsium, magnesium, natrium og kalium. Kalsium er viktig for sterke bein, sunne tenner og enkelte muskel- og nervefunksjoner. Magnesium konverterer maten du spiser til energi kroppen kan bruke. Det hjelper også å holde tenner, bein og muskler fungerer godt. Natrium regulerer mengden av vann i kroppen. Kalium regulerer pH-balanse, hjelper å opprettholde væskebalansen og hjelper utnytte karbohydrater og protein for energi. Det er også viktig å muskelsammentrekning og nerve overføring.

Iron Absorpsjon

Forbruk av kaffe, te eller cola med et måltid kan hemme opptaket av jern. Dette er fordi disse drikker inneholder tanniner, som binder med jern og blokkere sin absorpsjon. Jern er nødvendig for effektiv levering av oksygen i hele kroppen. Det spiller også en rolle i humør, kognitiv funksjon og immunitet.

dehydrering

Koffein er vanndrivende effekt kan føre til dehydrering. Fordi vann er vesentlig for transport av næringsstoffer i kroppen, kan kronisk dehydrering forårsake eller forverre ernæringsmessige mangler.

ernærings~~POS=TRUNC Solutions

Ikke forbruke koffeinholdige drikker i løpet av en time av et måltid.

Øk inntaket av kalsium. Dette kan være så enkelt som å legge litt melk i kaffen.

Gjør mørke grønne blader, bønner og brokkoli en vanlig del av kostholdet ditt. Disse matvarene er rike på kalsium, og de vil også øke inntaket av jern og magnesium.

Pass på at du ikke regelmessig erstatte næringsrik mat med sukkerholdige, koffeinholdige drikker.

Drikk en ekstra kopp vann for hver en eller to koffeinholdige drikker du forbruker. Dette vil bidra til å motvirke vanndrivende effekten av koffein.

Helsefordeler

Ikke bare koffein hjelpe folk føler seg mer våken og energisk, det kan også gi beskyttelse mot helseproblemer som diabetes, Parkinsons sykdom, hjertesykdom, tykktarmskreft og gallestein, ifølge WebMD.

advarsler

I tillegg til ernæringsmessige problemer, kan inntak av for mye koffein forårsake eller forverre søvnløshet, angst, rastløshet og irritabilitet. Det kan også føre til økt puls, kvalme og hodepine. Hvis du opplever noen av disse symptomene sammen med økt koffein forbruk, redusere inntak av koffein og observere endringer.