Tension Hodepine hos barn

October 2

Tension Hodepine hos barn


Barn kan få spenningshodepine akkurat som voksne gjør. Daglig stress, økt datamaskin tid og andre livsstilsvaner kan bringe på spenningshodepine. Med avansert teknologi og de mange alternativene moderne livet kan tilby, kan barna bli overveldet. Det er tegn og symptomer for å gjenkjenne hvis du tror barnet ditt lider av spenningshodepine, samt måter å behandle dem. Alltid konsultere legen din dersom du tror barnet ditt lider av hyppig hodepine.

årsaker

Spenningen hodepine hos barn er forårsaket av muskelspenninger funnet i nakke, skuldre og hode. De kan også være forårsaket ved å bo i en stilling for lenge. Ser på TV eller spiller datamaskinen eller videospill kan føre til en spenningshodepine. Hodepine kan også være forårsaket av sult, problemer innenfor nese, ører, hals og selv overanstrengelse.

symptomer

Noen ganger er det vanskelig å si om et barn lider av en spenningshodepine. Barn kan virke mer irritabel, gråter lett eller bli syk til magen. Den vanlige aldersgruppe for barn å begynne å få spenning hodepine er vanligvis 10 eller eldre. Hodepinen kan begynne tidlig på dagen og etter hvert vokse verre av kvelden.

Barn kan også lider av andre typer hodepine, for eksempel sinus hodepine eller migrene. Symptomene på disse er forskjellig fra spenningshodepine. Sinus hodepine forekommer ofte på den ene siden av hodet, og smertene er over pannen og nær øyet eller nesen. Hvis et barn utvikler en migrene hodepine, starter den i et lokalisert område og beveger seg nær øyet eller tempel. Bevegelse og lyd kan øke smerte og sensitiviteten til en migrene.

Diagnose

Hvis du føler at barnet ditt kan være lider av en spenningshodepine, ta ham til legen. Legen vil gjøre en fullstendig fysisk undersøkelse og lytte til hans symptomer. Han kan stille spørsmål om et barns dag. En lege kan be barnet å holde en dagbok for å hjelpe finne hva som kan være årsaken til spenningshodepine.

Behandling

Leger kan anbefale barn å ta over-the-counter medisiner for hodepine, som for eksempel paracetamol eller ibuprofen. Noen smertestillende medikamenter har barnas formler. Du bør ikke gi barnet aspirin grunn av farene ved Reyes syndrom, en potensielt dødelig sykdom som har vært knyttet til aspirin forbruk hos barn. Følg legens anvisninger når gi barnet smertestillende medikamenter. Doseringen avhenger vanligvis på barnets alder og vekt.

Hva foreldre kan gjøre hjemme

Hold barn på en tidsplan for å være sikker på at de får riktig mengde søvn. Små barn trenger minst 10 timer med søvn - særlig i løpet av skoleåret. Alltid sørge for at de spiser sunt og få en næringsrik frokost hver morgen. Unngå for mye stress. Hvis et barn fortsetter å ha hyppige hodepine etter slike endringer, må du alltid ta kontakt med legen din.