Årsak til Heel Spurs

August 17

Beskrivelse

En hæl anspore er en unormal beinvekst vanligvis finnes på baksiden av hælen og noen ganger under fotsålen. En anspore kan danne hvor plantar fascia ligament festet til undersiden av hæl benet dersom sene strekker seg eller tårer. Hæl sporer forbundet med inflammasjon av akillessenen typisk føre til ømhet og smerte på baksiden av hælen, som er gjort verre ved å legge vekt på foten.

Heel sporer under fotsålen er relatert til betennelse eller oppriving av ligament som strekker seg under bunnen av foten. En tilstand som kalles plantar fasciitis innebærer vev som forbinder hælen bein til tærne. Enten hæl spurs eller plantar fasciitis kan oppstå alene eller være knyttet til en underliggende sykdom.

Hælspore er ikke det samme som plantar fasciitis. De kan eller ikke kan gi symptomer, mens plantar fasciitis er vanligvis forbundet med en stikkende smerte. En anspore er faktisk en kalsium innskudd som dannes når plantarfascien trekker vekk fra hælen bein. Ekstrem bruk eller spenning på denne delen av foten, øker risikoen for å utvikle hælspore.

årsaker

Det er mange årsaker til hælspore, men de er vanlig blant idrettsutøvere. Spurs kan utvikle seg sakte over tid, som overdreven løping eller hopping ofte legger for mye press på denne delen av foten. Kroppen reagerer ved å deponere kalsium nær fronten av hælen, noe som resulterer i en bendel. Alder, dårlig blodsirkulasjon i føttene og leddgikt er andre årsaker til hælspore. Folk med slitasjegikt får ofte hæl spurs på grunn av svekket brusk og gnir trykk over tid.

Benete utspringet på hæl anspore seg selv gjør ikke vondt, men bløtvevet rundt hælen av foten kan være smertefullt. Området er sannsynlig å bli hovent og betent, resultatet av den spisse sporen grave i vev. Hælspore tendens til å være mer smertefullt når du står eller går. De er vanligvis mer alvorlig om morgenen når du først begynner å bevege seg rundt. Smerten kan minske hele dagen og deretter intensivere igjen mot slutten av dagen.

Behandling

Mens behandlinger ikke kan reversere årsaken til hælspore, heve foten eller bruke is kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Heve foten beveger blodet vekk fra området, redusere hevelse. Utføre milde strekninger kan holde senen rundt sporen avslappet.

Leger ofte anbefalt spesielle innlegg som er plassert på innsiden av skoen for å beskytte området rundt sporen. Shoe inserts hjelpe ved å ta vekten av hælen og flytte den til andre områder av foten. Setter inn også avlaste presset på senene rundt sporen. Noen mennesker bærer splinter om natten for å holde konseptet strukket.

Fysioterapi behandlinger kan bidra til å lindre smerte også. En fysioterapeut kan massere hovne området av foten for å stimulere blodsirkulasjonen eller bruke ultralyd behandlinger. Kirurgi for å fjerne hæl anspore er vanligvis brukt som en siste utvei når ingenting annet lykkes i å forbedre smerter. Imidlertid kan oppgangen være ganske smertefullt.