serotonin Effects

December 22

Serotonin påvirker kroppens prosesser tilrettelagt av nevroendokrine systemet, sentralnervesystemet og karsystemet. Emosjonelle effekter, inkludert depresjon, lykke og sove-våkne mønstre, har blitt tilskrevet tilstedeværelsen av serotonin. Det er forskjellige faktorer, slik som alder, kjønn og helsetilstand, som påvirker syntesen av serotonin i kroppen. Derfor er virkningen av serotonin er forskjellig for hver enkelt.

Betydning

Prosentandelen av serotonin fordeling i kroppen omfatter 90 prosent fra Enterochromaffin cellene i gastrointestinale (GI), 5 prosent fra neuronene i GI-trakten, og de resterende fem prosent fra sentralnervesystemet (CNS). Den brede distribusjonen av serotonin i kroppen indikerer en stor rolle i å opprettholde god helse. For eksempel serotonin syntetisert i CNS påvirker informasjonen behandles av hjernen og kroppens bevegelser koordinert av nervesystemet.

kilder

Serotonin er avledet fra tryptofan, en essensiell aminosyre som er allment tilgjengelig i proteinrik mat, som for eksempel banan, soyabønner og melk. Serotonin og dens forløper tryptofan er også tilgjengelig som en del av noen multivitaminer og kosttilskudd.

Brain Behavior Response

Serotonin, som en nevrotransmitter, bidrar i normal regulering av forskjellige virkemåter som styres av sentralnervesystemet. Ifølge Karolina Lempert rapport om Harvard Brain "lave nivåer av serotonin har vært knyttet til redusert verbal hukommelse, svekket beslutningsprosesser og med depresjon." For eksempel, hvis du har normale nivåer av serotonin i hjernen, kan du føle en optimistisk holdning av å ville prøve hardere til tross for sviktende en eksamen, mens hvis du har et lavt nivå av serotonin i hjernen, vil du føle deg trist og til slutt , føler seg deprimert.

Blodproppdannelse

En av de mange områder av serotonin syntese er funnet i det vaskulære systemet. Strengt tatt er serotonin funnet i de interne partikler av blodplater, som samler opplysninger og danner blodpropp i områder av vaskulære skader eller sår. Den blodplateaggregasjon er en automatisk respons av kroppen for å drepe bakterier, og stoppe videre blodtap fra et åpent sår. Derfor er serotonin en del av den normale helbredelsesprosessen som lettes av blodkoagulasjonssystemet.

Sleep Endring

Serotonin spiller en rolle i modulering av søvn-våkne mønstre. For eksempel, i løpet av sult, hormoner utløse nedbrytningen av aminosyrer som er lagret i leveren for å produsere energi. Dette vil da øke tryptofan nivåer i hjernen og derved å produsere høye nivåer av serotonin. Den økte serotonin-nivå, ifølge Eugene Toy, MD i boken "Case Files: Biokjemi," påvirkninger våkenhet. Som et resultat av nærværet av serotonin endrer den normale søvnmønster når den utløses ved visse stimuli.