History of FDA mat etiketter

July 16

FDA mat etiketter gi informasjon om innhold og ernæringsmessige verdien av mat som forbrukerne kjøper. Disse etikettene liste informasjon om fett, kalorier, vitaminer, protein og sukker. Mange forbrukere baserer sine innkjøp på informasjonen som finnes på pakket mat, og disse etikettene er utviklet for å hjelpe dem å ta samvittighets kjøp av varer. Historien om FDA mat etiketter dateres tilbake til midten av 1800-tallet, da myndighetene i USA begynte å anerkjenne behovet for å sette mat lover.

Frederick Akkum

En artikkel publisert av FDA Senter for mattrygghet og Applied Nutrition sier at forskere begynte å se betydningen av mat etiketter så tidlig som i 1820-årene. Tysk kjemiker Fredrik Akk så behovet for å varme folk om farene ved matsmitte i London. I 1820 publiserte Akk "Treatise on Utblanding av mat og metoder for å oppdage dem." Ifølge Royal Society of Chemistry Advancing Chemical Sciences, boken utsolgt i en måned. Samme år fikk USA en kopi av denne banebrytende publikasjon. Da boken kom til USA, barndom FDA mat etiketter begynte.

US Pharmacopeia

Før etableringen av FDA mat etiketter, USA lov til statene å etablere lover om mat. Disse koloni lovene bare dekket trading mat, skapte en vekter og målestandarder, og sette opp kontrollrutiner for eksport som salt kjøtt, fisk og mel. I 1820, derimot, handel og profesjonelle ledere stiftet US Pharmacopeia. Den amerikanske Pharmacopeia nettstedet sier at 11 delegater deltok på første møte. Denne organisasjonen satt kvalitetskontroll standarder for narkotika. Men denne organisasjonen ikke koble til Food and Drug Administration.

Borgerkrig

Under borgerkrigen, så USA behovet for å etablere lover om utdanningen mat handel. The Center for Food Safety sier at i 1862, forskere rapporterte om problemer angående mat bevaring og kjemiske syltetøy. I 1873 dokumenterte forskerne deres analyse av korn, vin, og opium. Et år senere, de snakket om forurenset melk. Til tross for vitenskapelig forskning, ville FDA mat etiketter ikke vises før det 20. århundre.

1906

Året 1906 viste seg å være et svært viktig år i FDA merking av matvarer. Det året, forfatter Upton Sinclair "The Jungle" åpnet publikums øyne for de urene og usikre forhold på Chicago tomtene. Opprørt innholdet i denne romanen, det offentlige presset på for flere statlige forskrifter om mattrygghet. Forskningen etter borgerkrigen førte til etableringen av Food and Drug Acts of 1906. Denne loven begrenset transport av feilmerket og forurenset mat.

Mat Merk Endringer

Gjennom hele 20-tallet, endringer i FDA mat etiketter hjulpet forbrukerne ta informerte beslutninger om produkter som er kjøpt. FDA nettside sier at i årene etter 1906 Food and Drug Act, regjeringen fortsatt raffinering forskrift om tilsetningsstoff og innhold. I 1913, Gould Amendment uttalt at pakket mat vise etiketter med en liste over innholdet i pakken. Omtrent 20 forbedringer ble gjort om villedende merking av matvarer og tilsetningsstoffer i pakket mat. På begynnelsen av 21-tallet, FDA gjort det obligatorisk for pakket mat å indikere hvorvidt de inneholdt transfett.