Hvordan lage en sykepleier Pasient Undervisning Plan

October 30

Hvordan lage en sykepleier Pasient Undervisning Plan


Sykehjemmet pasient undervisningsplan er det første skrittet til å utdanne kunder og deres familier om egenomsorg, en bestemt tilstand og andre medisinske behov. Selv om du har en inngående kjennskap til hvordan kroppen fungerer og medisinsk terminologi, kan pasienten ha liten eller ingen idé om hvordan å ta vare på seg selv etter at de er utskrevet. Nøye lære dem hva de trenger å vite, på en måte de kan forstå, kan hjelpe gjenopprettingsprosessen og gi trygghet.

Språknivå

Tenk tilbake til tiden før du lært alt dette medisinsk sjargong i sykepleierskolen. Med mindre at pasienten er en medisinsk faglig selv, ved hjelp av vitenskapelige termer er noe å unngå. Når gi en muntlig eller skriftlig undervisningsplan, ramme det for en sixth- til åttende klasse lesing nivå, i henhold til Universitetssykehuset i Newark, New Jersey UH.net hjemmeside. For eksempel, i stedet for å snakke om et brudd i pasientens tibia, bruke enkle ordlyden som "brukket ben."

Taksering av utdanning

Før utdanne pasienten på hennes post-utslippet behov, vurdere hennes medisinske tilstand samt hennes evne og vilje til å lære. Gjennomgå pasientens journal og snakke med andre medisinske personell som har behandlet henne. Utdanne henne på hennes hjemme-behov betyr å kjenne henne fullstendig situasjon, alle problemene potensielt involvert og detaljer om hennes ettervern plan. For eksempel kan hennes fastlege har foreskrevet medisiner som hun trenger å vite når du skal ta, men samtidig hennes fysioterapeut har kanskje også gjort en hjemme-treningsplan du trenger å ta opp. Gjør din egen vurdering av hennes evne til å lære og forstå hva du lærer. Noen pasienter kan ha psykiske funksjonshemninger som gjør anskaffe ny informasjon en utfordring, og andre kan føle seg deprimert eller uvillige til å lære.

Områder som skal inkluderes

Ikke alle pasienter undervisningsplan ser det samme. Noen pasienter trenger coaching på utstyr eller materiell de skal bruke hjemme, mens andre trenger å vite tegn å se etter som indikerer et problem, mens andre kan trenge medisiner eller diett spesifikasjoner. Pasienter utvinne fra kneet kirurgi, for eksempel, kan ha behov for å vite hva slags smertestillende medikamenter til bruk, hvor ofte å ta medisiner, hvordan du endrer dressinger på innsnitt området og planen og komponenter av hans fysiske rehabiliteringsplan.

Utfordringer til utdanning

En pasient undervisningsopplegg er ikke en one-size-fits-all verktøy. Du kan kjøre inn i utfordringer som følge av pasientens situasjon, alder, kultur eller språk. Med et ikke-engelsktalende pasient, justere planen for å overvinne språkbarrieren ved å finne en oversetter, helst en annen medisinsk faglig for å hjelpe deg å få de viktigste punktene over. Noen pasienter kan også ha kulturelle forskjeller som gjør tilpasninger til undervisningsopplegg nødvendig. En pasientens kulturelle verdier kan gjøre henne føle ubehag diskutere fysiske forhold eller kan legge planer for en bestemt diett en kamp for å undervise.