Hvordan forbedre CPAP Bruk Compliance

July 24

Obstruktiv søvnapné er en tilstand der en persons luftveiene blokkeres under søvn forårsaker ham til å midlertidig slutte å puste, og generelt, våkner om natten. Som et resultat, vil han lide mange symptomer knyttet til mangel på søvn.

Heldigvis vil en CPAP-maskin lindre disse symptomene. CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maskin blåser en forutbestemt lufttrykk, gjennom slangen og en maske, inn i nesen og munnen. Dette trykket holder persons luftveiene åpne, slik at han kunne puste og sove ordentlig. Mange mennesker, derimot, har vanskeligheter med å justere til bruk av en CPAP-maskin. De kan bruke noen enkle strategier for å hjelpe dem å forbedre sin CPAP bruk etterlevelse.

Bruksanvisning

Hvordan forbedre CPAP Bruk Compliance

1 Innse viktigheten av å bruke CPAP-maskin. Personer som har obstruktiv søvnapné vil lide symptomer som høyt blodtrykk, søvnighet på dagtid, tretthet, mangel på konsentrasjon, hukommelse problemer og enda mer alvorlige helsemessige problemer, uten hjelp av en CPAP. Hvis du er klar over disse negative resultater av søvnapné, vil du være mer bestemt i arbeidet med å tilpasse seg ved hjelp av CPAP-maskin.

2 Praksis bruker CPAP-maskin under normal våken tid. For eksempel prøve ut maskinen mens du ser på TV eller mens du leser. Denne praksisen vil gjøre det lettere for deg å justere til nighttime bruk av CPAP.

3 Sett CPAP-maskin til innstillingen "Ramp". På denne innstillingen, vil maskinen sakte øke lufttrykket, som starter på et mer akseptabelt nivå og bygningen til trykket foreskrevet av lege. Du kan øke "Ramp" tid fra over fem minutter opp til ca 45 minutter. Noen som har problemer med å tilpasse seg den CPAP maskinen skal starte på det høyeste "Ramp" tid.

4 Prøv 10 poeng til en positiv CPAP erfaring, anbefalt av Metro Health System. Disse 10 punktene inkluderer bor forpliktet til å bruke CPAP, som arbeider med helsepersonell for å sikre best nivå av komfort med masken og luftfukter og holde maskinen ren.

5 Be legen å senke det foreskrevne trykk og midlertidig å øke trykket i intervaller over en periode på noen få uker. Pasienter som fremdeles har vanskeligheter med å justere for trykket av en CPAP maskin, etter å prøve alle justerings teknikker, kan prøve denne strategien for gradvis økning av trykket i en maskin i et kort tidsrom.

Hint

  • Det tar vanligvis ca to uker for å venne seg til å bruke CPAP-maskin. Hvis du fortsatt har problemer etter denne perioden, diskutere mulige justeringer med legen.