Måter å hjelpe roten kanalene Heal

August 18

Måter å hjelpe roten kanalene Heal


De som legger merke til ising i tennene når du spiser søtsaker, kan generelle smerter og lignende symptomer finne seg i behov av en rotfylling. Tannlegen vil fjerne den infiserte massen, som ligger i midten av hver tann, i løpet av en rotfylling. Hulrom venstre ubehandlet eller skade på fruktkjøttet fra skader som en brukket tann kan gjøre rotfylle en nødvendighet. Etter rotfylle, vil du trenge en krone for å hindre tann fra oppsprekking.

Kjøleelementer og livsstil endringer for behandling

Plasser en ispose eller noe kaldt over det berørte området umiddelbart etter behandling. Påfør isen pack for 10 til 15 minutter hver time i løpet av de første fire til seks timer. Ikke tygg på den berørte side av munnen din. Ikke trening i den første dagen etter din rotfylle. Røyking bør unngås i hele helbredelsesprosessen.

medisiner

Ta en smertestillende medikamenter innen en time etter å ha mottatt din rotfylling. Ibuprofen eller paracetamol tabletter kan tas for å redusere smerte. Følg produktets instruksjonene på flasken før bruk. Hvis du er foreskrevet smertestillende medikamenter, fylle din resept umiddelbart og ta medisinen i henhold til tannlegen instruksjoner. I tilfeller av infeksjoner, kan du også være foreskrevet antibiotika. Ta hele resept.

Kosthold

Unngå å drikke alkohol for de to første ukene etter ditt rotfylling. Du bør også avstå fra å konsumere eller drikke suppe, te, kaffe, iskrem og andre varme og kalde stoffer. En myk diett bør brukes i minst to dager etter operasjonen. Crunchy matvarer bør unngås når det er mulig under healing prosessen.

Post-rotfylle

Plasser en kompress over rotfylling området umiddelbart etter operasjonen. Hvis du fortsetter å blø for mer enn en time, skifte kompress med en annen. Hvis kraftige blødninger vedvarer i mer enn fire timer etter operasjonen, kontakt din tannlege eller kjevekirurg. Unngå å skylle munnen på den første dagen etter operasjonen. Etter dette punktet, kan du skylle munnen med saltvann fire til fem ganger om dagen i løpet av de påfølgende tre til fire dager. Fortsett å børste og floss tennene som normalt, men unngå rotfylling området.