Typer av Dental Instruments

December 27

Typer av Dental Instruments


Dental instrumenter ble brukt under høyden av Romerriket. Noen instrumenter har falt ut av bruk i løpet av årene, men andre overraskende er lik det som ble brukt hundrevis av år siden. Instrumenter har blitt utviklet for å løse spesifikke tannproblemer, for eksempel visse bur former. Andre instrumenter blir brukt regelmessig i tannlegekontor på en daglig basis.

Mouth Mirror

Munn speil er utformet med en vinklet speil på slutten slik at tannlegen for å se innsiden av munnen. I 1984 ble et sett av gamle tannlege verktøy fra Romerriket lagt til New Milton Collection. Ett av verktøyene var en sølv speil ikke så ulikt speilene som brukes i dag.

Sickle Probe

De sigd-probe er et metall, hektet verktøy som brukes til å teste for tannråte. Sigden Navnet kommer fra oppdrett sigd brukes i hvete høsting. Tannleger oppfordres til å bruke verktøyet skrudde slutt å teste tannemaljen for råte ved å trykke. Verktøyet er også kjent som dental explorer, med henvisning til sin funksjon av å utforske tennene for forfall.

dental Burs

En tann bur anvendes i prosedyrer som krever fjerning av emalje. Burs kommer i mange former og størrelser, hver ment for en spesiell behandling. Den bur er et skjæreverktøy fremstilt av karbid, rustfritt stål eller diamantbelagt, som er festet til enden av en bore. Ulike Shanks, eller sjakter, imøtekomme både treg og høyhastighets prosedyrer. Skaftet også brukes til å klassifisere de typer bur. Noen eksempler på burs klassifisert av skaftet er sperren type eller rett vinkel, og den lange skaft.

dental Drill

Øvelser brukes først og fremst for å fjerne tannråte. Riktig navn på en dental drill er dentale håndstykkets men det kan også bli referert til som en dental motor eller bare et håndstykke. Drills spinne på varierende hastigheter, kan noen rotere så fort som 500 000 RPM (omdreininger per minutt). Den karakteristiske lyden av en dental drill gjør at mange pasienter til å frykte tannleger.