Hva slags teknologi gjør en medisinsk Lab Technician bruk?

August 10

Medisinsk laboratorieteknikere analysere kroppsvæsker og celler for å teste dem for bakterier, parasitter og andre mikroorganismer. De har også matche blod for transfusjoner, telle celler og søke etter unormale celler i blodet. Medisinsk laboratorieteknikere bruke teknologi som automatisk utstyr og datastyrt instrumenter.

Tool Technology

Medisinsk laboratorieteknikere bruker automatiserte kjemi analysatorer for å gjennomføre diagnostiske funksjoner, blant annet å analysere glukose og evaluere skjoldbruskkjertelen. Koagulasjon analysatorer brukes til å teste plasma, hematologianalysatorer telle celler og laminær skap er en del av teknologien som er tilgjengelig for medisinske lab teknikere. Mikroskopisk og laboratorieutstyr er også brukt til hjelpe teknikere.

Software Technology

Medisinsk laboratorieteknikere bruke programvare som en del av deres analysere prosedyrer. Datateknologi bidrar til å tolke resultatene av diagnostiske prosedyrer. Pasientrapporter og laboratorie informasjon er utarbeidet gjennom bruk av LIS programvare og prøve-sporing programvare. Techs også bruke test-ruting programvare for å holde styr på hvilke typer testing for pasientene. Regneark, er tekstbehandling og medisinsk programvare også brukt.

testing Technology

Laboratorier bruker avanserte testprosedyrer som omfatter mikrobiologisk innsamling og cytogenetisk testing. Teknologi som brukes for mange av disse prosedyrene innebærer bruk av kraftige mikroskoper, generell laboratorieutstyr (for eksempel prøverør og flasker) og diagnostiske kits.