Hvordan forelder med Huntingtons sykdom

August 10

Blir diagnostisert med Huntingtons sykdom er en traumatiserende opplevelse for alle. Som forelder, realitetene av denne sykdommen er enda mer alarmerende. Det er viktig å forstå stadier av Huntingtons slik at du kan utvikle foreldre strategier for å takle. Ved å utdanne deg selv, kan du forberede din familie for utviklingen av Huntingtons, og sterkt redusere stress og traumer av situasjonen.

Bruksanvisning

1 Forstå de tidlige symptomer på Huntingtons som du er nødt til å takle. Ifølge Huntingtons sykdom Society of America, innledende symptomer inkluderer koordineringsproblemer, vanskeligheter med resonnement, irritabilitet og depresjon. Diskuter din diagnose med barna. Sørg for at de forstår disse symptomene, slik at de ikke føler seg såret av ditt humør eller føler ansvar for sykdommen.

2 Ta kontakt med legen din om medisiner som kan hjelpe lindre symptomene dine. Psykofarmaka er ofte effektive ved behandling av humørsvingninger, utbrudd og hallusinasjoner, i henhold til Huntingtons sykdom Society of America. Samarbeid med legene for å finne medisiner som lindrer symptomene mens du holder deg så våken som mulig for interaksjon med barnet ditt. Trening er viktig hvis du har Huntingtons. Planlegg utøve aktiviteter som du og dine barn kan nyte sammen.

3 Finn et støttenettverk. Kontakt nasjonale organisasjoner for å finne lokale støttegrupper for Huntingtons. Spør legen din om flere kilder til støtte. Kom i kontakt med medlemmer av støttegruppen som har barn. Arrangerer sosiale aktiviteter med andre foreldre som lider av Huntingtons å gi barna mulighet til å utvikle relasjoner med jevnaldrende med andre barn som forstår deres situasjon.

4 Utvikle en plan for de senere stadier av Huntingtons. I henhold til Huntingtons sykdom Society of America, sykdommen kan deles inn i tre trinn eller nivåer av alvorlighetsgrad. Ved den tredje fasen, vil du ikke være i stand til å ta vare på deg selv. Forbered støttenettverk til å overta vare på deg og dine barn. Sørg for lovlig papirarbeid og medisinske utgivelser er kontrollert av en advokat. Hjelp barna bygge relasjoner med vaktmester hvis du ikke har nær familie tilgjengelig, for å gjøre den vanskelige overgangen så lett for dem som mulig.

Hint

  • Huntingtons er en alvorlig, degenerativ tilstand som ikke har noen kur. Gjøre forberedelser for og barnas omsorg mens du fortsatt kan.