Kan Nerve Damage påvirke Walking?

December 2
Kan Nerve Damage påvirke Walking?

Nerveskader kan være et resultat av en rekke forhold som skader, diabetisk nevropati, isjias eller en nerve entrapment. Disse forholdene kan føre til smerter, svie og en følelse av å gå på nåler i føttene. Som et resultat, kan du oppleve endret ganglag. Hvis du tror du lider av nerveskader eller opplever smerte eller nummenhet mens du går, bør du kontakte legen din.

gangart

Gangart er mønsteret av hvordan du går. Ganglag abnormiteter er uvanlige og ofte ukontrollerbare endringer i måten du går. Unormalt er vanligvis forårsaket av sykdommer eller skade på ben, føtter, hjerne og ryggrad. Unormal gange kan inkludere en rigid holdning, dra føttene når du går, droppfot eller en særegen vaggende-lignende mønster som du går. Ganglag abnormiteter som følge av skade vanligvis gå bort med tiden. Hvis du opplever vedvarende ganglag abnormiteter, vil legen gjerne utføre en nevrologisk undersøkelse og skjermen etter eventuelle medisinske tilstander som diabetes. Ganglag abnormiteter som følge av nerveskader kan behandles med bruk av fysioterapi, leg bukseseler, sko innstikk, trene og aktivitet endring. Å ha støtte fra familien din eller en terapeut kan ofte være nyttig i arbeidet med ganglag abnormiteter som oppstår med et beslektet lidelse eller sykdom.

isjias

Leg smerter forårsaket av nerveskader - vanligvis isjias - kan forårsake skarpe, skyting smerter som går fra korsryggen og baken ned til bena, leggene og føttene. Dette kan endre din evne til å gå normalt og smertefritt. Isjias er forårsaket av kompresjon av en nerve i korsryggen. Dette er ofte et resultat av en herniated plate i ryggen. Isjias er oftest følte i bena og føttene.

diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati er en lidelse av nerver som er direkte forårsaket av diabetes. Eksponering for høyt blodsukker kan føre til nerveskader. Risikoen for å utvikle nerveskader som følge av diabetes har en tendens til å øke med din alder og hvor lenge du har vært ansett diabetiker. Diabetisk nevropati fører vanligvis smerter, nummenhet eller prikking i føttene og leggene. Denne typen nevropati kan også betegnes perifer neuropati og kan føre til tap av balanse og koordinasjon som du går eller prøver å utføre daglige oppgaver. Personer med diabetisk nevropati kan også være uvitende om de har påført en skade, på grunn av manglende følelse i føttene og leggene. Av denne grunn er det viktig for diabetikere å foreta regelmessige besøk med en podiatrist.

Andre årsaker til Nerve Damage

Nerveskade kan være et resultat av en rekke forhold. Mekanisk overbelastning som følge av fedme eller arbeider på føttene hele dagen kan skape nerveskader. Nevropatier kan også forekomme som et resultat av alkoholisme, vitaminmangel og metallforgiftning. Dårlig sirkulasjon eller sirkulasjonsforstyrrelser - inkludert erthromelalgia - kan føre til nerveskader til føttene. Å ha kirurgi eller tjene skader i nedre ekstremiteter kan føre til en tilstand som kalles refleks sympatisk dystrofi som kan føre til problemer med å gå. Nerve entrapments - inkludert tarsal tunnel syndrom - kan også skape smerter og svie mens du går.