Hvordan tenner sliping skje?

July 23

Hva tenner sliping?

Den vitenskapelige betegnelsen for tennene sliping er bruxism. De fleste mennesker gjør det til en viss grad på et tidspunkt i livet. Det er vanlig hos barn, men de fleste vokser det av seg. Bruxism kan forårsake betydelige helseproblemer når det skjer under søvn. Det kan føre til kjevesmerter, hodepine og tannskader. Siden dette skjer mens en person er bevisstløs, er det mange ofre for bruxism ikke engang vet at de skjærer tenner.

Symptomer på tenner sliping

Hvis du lider smerter i kjeven, ansiktet eller ørene på regelmessig basis kan du slipe tennene. Noen ganger chomping og sliping er så høyt at folk som sover i nærheten av deg kan høre det. Alvorlige symptomer inkluderer sensitive tenner, nedslitt emalje og ødelagte tenner.

Årsaker til tenner sliping

Den primære årsaken til tennene sliping er stress. Personer som lider av denne typen bruxism manifesterer deres stress ved ubevisst knuger kjevene. Andre slipe tennene på grunn av tannproblemer. Når de øvre og nedre tenner ikke stille opp ordentlig folk har en tendens til å presse sammen. Dette er spesielt vanlig hos barn med utviklings tenner. Visse nevrologiske sykdommer og medisiner kan også føre folk til å slipe tennene.

Løse tenner sliping

Hvis du har repeterte smerter i hode, kjeve eller ansiktet så spør tannlegen din om du slipe tennene. Tannleger kan oppdage en tenner jeksel bare ved å se på deres munn. Finn hjørnetennene på din overkjeven. De er de spisse tennene tredje fra midten. Hvis de er slitt flat så er du sannsynligvis en tenner jeksel.

Behandling av tenner sliping

Hvis tennene sliping er mild, kan tannlegen fortelle deg å bare slappe av og redusere stress i livet ditt. Barn ofte vokser ut av tennene sliping som kjevene utvikler. I alvorlige tilfeller vil tannleger gjøre pasientene en "skinne". Dette er en skreddersydd plast mold av tennene. Det er slitt i munnen mens du sover. Det fungerer som en barriere når pasienter skjærer tenner. Hvis bruxism er et resultat av sykdom eller medisiner, kan leger foreskrive en endring i medisinering.

Langtids Problemer med tenner sliping

Det er viktig å diagnostisere og behandle tenner sliping tidlig. Mange år med sliping tennene gjør dem svake og sprø. Long-time lider av bruxism kan bære sine tenner ned til nubs. Deres tenner kan chip eller bryte fra hverandre. I alvorlige tilfeller skadene er så omfattende at de gjenværende tenner må fjernes. Tidlig diagnose er nøkkelen til forebygging.