Fibroids & Back Pain

June 7

The Mayo Clinic rapporterer at tre av fire kvinner vil utvikle livmor fibroids på et tidspunkt i fertil år. Ikke alle av dem vil oppleve symptomer eller trenger medisinsk behandling. For de som har symptomer, er ryggsmerter blant de hyppigst rapporterte problemer. Forstå hvordan fibroid svulster forårsake ryggsmerter og hva som kan gjøres om det kan forbedre din livskvalitet.

Funksjon

Mayo Clinic beskriver uterine fibroider som en gjengivelse av enkeltceller i det glatte muskelvev i uterus. Massen blir gummiaktig å ta på og blek i fargen. Fibroids varierer i størrelse og kan være så liten som et frø eller like stor som en grapefrukt.

Når de blir store de kan forvrenge livmor, nå opp til brystkassen eller på baksiden, forårsaker ryggsmerter å utvikle.

årsaker

Årsaken til fibroids er fortsatt uklart; genetikk, hormoner og andre kjemikalier i kroppen kan alle spille en rolle i deres utvikling.

Studier fortsette å undersøke mulige årsaker og siste informasjon poeng til en forbindelse mellom en kvinnes insulin system og fibroid svulst utvikling.

The Back Connection

Fibromyomer skape symptomer basert på deres plassering og størrelse. Når en fibroid svulst forårsaker ryggsmerter smertene er vanligvis følte langs nedre del av ryggen, og kan noen ganger stråle ned ett eller begge ben. Ryggsmerter fra en fibroid svulst som skjer når svulsten presser på spinal nerver i ryggen.

Hvis fibroid også presser på endetarmen kan du oppleve forstoppelse sammen med smerter i korsryggen og smerter.

Behandling

Behandlinger for fibroid tumorer avhenge av alvorlighetsgraden av symptomene og ønsket av pasienten. Ryggsmerter fra en fibroid svulst kan være mild, forbigående eller alvorlig. Det kan ha liten innvirkning på dagen eller helt forstyrre dine daglige aktiviteter.

Hvis fibroid svulst skaper ryggsmerter som forstyrrer dine daglige aktiviteter behandlinger inkluderer over-the-counter smertestillende midler; GnRH-agonister, som Lupron, som fratar svulstene av østrogen; og kirurgi. Kirurgi er vanligvis en siste utvei.

Prognose

Fibromyomer er nesten aldri kreft og sjelden utgjøre en fare for pasienten med mindre komplikasjoner utvikle. Komplikasjoner er farlig stor blødning.

Ryggsmerter fra fibroid tumorer er sjelden farlig, men det kan være ødeleggende. Alvorlighetsgraden av symptomer fra fibroid tumorer avtar ofte når du skriver inn overgangsalderen; mange leger tar en vente-og-se-tilnærming. Hvis fibroid opprettet ryggsmerter forstyrrer dine daglige aktiviteter, kontakt lege.