Årsaker til ADHD hos voksne

April 14

Årsaker til ADHD hos voksne

Hva er ADHD?

Attention-Mangelfull / Hyperactivity Disorder (ADHD) er en tilstand som rammer både barn og voksne. Symptomer på denne lidelsen omfatter impulsivitet, uorden, glemsomhet, konsentrasjonssvikt, emosjonelle utbrudd og opptatthet. Ofte, agitasjon, utålmodighet og rastløshet er felles for de som har hyperaktivitet, i motsetning til de med Attention Mangelfull Disorder (ADD) som deler uoppmerksomhet og opptatthet symptomer på sykdommen. For voksne, kan disse atferd utgjøre alvorlige konsekvenser for livet deres, fordi de ofte sliter med sine karrierer, og har problemer med mellommenneskelige relasjoner. Eksperter opprinnelig tenkt at bare barn led av denne lidelsen, men millioner av voksne har ADHD og får behandling for tilstanden. Eksperter gi en logisk forklaring på hvorfor ADHD er ikke bare en lidelse som rammer barn. Når et barn fyller 18 år, ikke sykdommen ikke systematisk forsvinne. Noen barn inn i de voksnes verden med denne tilstanden udiagnostisert, mens andre utvikler tilstanden senere.

Årsaker til ADHD

Noen av årsakene til ADHD hos voksne inkluderer biologiske og nevrologiske reaksjoner, arvelige faktorer og kontinuerlig og langvarig stress. Biologiske og kjemiske eksempler er egenskaper som glukose, dopamin, giftstoffer og hormoner som spiller en rolle i hvordan hjernen behandler tenkning og oppmerksomhet. Klinisk avbildning viser at hastigheten ved hvilken hjernen anvender glukose er lavere enn de som ikke har sykdommen, og hjernen har en dysfunksjonell dopaminsystemet. Mangel på dopamin og andre nødvendige sendere påvirker tenkning og konsentrasjon. Giftstoffer som bly kan forårsake kjemiske reaksjoner og hjernen dysfunksjoner. Barn kan utvikle ADHD hvis foreldrene har sykdommen, passerer på genetisk kobling til fremtidig avkom.

ADHD Teorier

En annen årsak til ADHD er en teori gjentatt av Charles Darwins naturlige utvalg forklarte i sin bok "Artenes opprinnelse". Darwin tyder på at arten overlevde fordi de endret og utviklet seg. Atferd og reaksjoner endres i henhold til tilpasning nødvendig, bestemmes av behovene til sine interne og eksterne miljøer. Sult, uforutsigbare været og andre forhold kan ha tvunget mennesker til å reagere med impulsivitet og hyperaktivitet å avverge trusler og sult. Disse atferd kan ha gitt videre til avkom, men mange mennesker ikke finne disse symptomene nyttig i dag. Voksne kan utvikle disse overlevelsestrekk når traumatisk stress eller langsiktig bekymring blir en trussel mot deres overlevelse, som å bli overivrig med sin karriere for å støtte familien. I usikre tider, som krig og andre verdslig trusler, kan mennesker trenger disse ferdighetene en dag igjen. For nå, gjør arvet eller medfødte egenskaper av impulsivitet og hyperaktivitet ikke hjelpe voksne å tilpasse seg normer livet i dag. For de som trenger hjelp, er den beste rehabilitering for denne tilstanden består av en kombinasjon av behandlinger som støttegrupper, medisiner, kognitiv psykoterapi og liv coaching.