Diet Etter Nyre fjerning

July 26

Leger anbefaler nefrektomi, eller fjerning av en av kroppens to nyrer, for en pasient med sykdom i nyrene eller en person som er villig til å donere en nyre til en annen pasient. En person kan leve et normalt liv med en frisk nyre, så hvis gjenværende nyre beholder full funksjon, kan en lege anbefale svært få, om noen, kosttilskudd restriksjoner etter utvinning perioden for nyre fjerning kirurgi. Ellers spiser pasienten en nyre-sunn diett for å bevare resterende funksjon i sålen nyre.

Under Hospital Recovery

Hvis du har en nefrektomi, det medisinske personalet gir næringsstoffer og væske gjennom en IV for første dag eller to. Fordøyelsessystemet trenger tid til å komme seg etter en større operasjon. Du kan ha et kateter settes inn i kroppen i noen timer etter operasjonen for å tømme blæren. Noen pasienter tåler nipper små mengder væske eller suger isen sjetonger for de første 24 timene etter operasjonen.

I løpet av et par dager, en pasient som har hatt en nyre fjernes begynner en flytende diett. Den flytende diett letter fordøyelsessystemet tilbake i riktig funksjon. La pleiepersonalet vet om noen forstoppelse i denne perioden. Det er viktig å holde innvollene beveger seg når du gjenoppretter fra en nefrektomi, slik at legen kan forskrive en krakk mykner. Drikk mye vann for å forhindre forstoppelse.

Når fordøyelsessystemet fungerer normalt, i løpet av få dager, og du kan begynne å spise vanlig mat. Enkel til å spise igjen med vanlig, blid valg. Unngå stekt eller krydret mat. Stress og angst om kirurgi eller utvinning stammer fordøyelsessystemet, nødvendig milde valg i kostholdet.

Hjemme

Når du er klar til å bli utskrevet fra sykehuset, vil legen gi deg beskjed hvis du trenger å spise en spesiell diett. Generelt, etter nefrektomi er alle pasienter beskjed om å drikke mye væske. Dette gjør at den gjenværende nyre for å fortsette å bevege fluid gjennom legemet.

Pasienter med en frisk gjenværende nyre kan gå tilbake til en normal diett. Generelt, spise en diett lav i natrium er bra for hele kroppen, inkludert nyrene, slik at en lege kan anbefale dette for en pasient med bare én nyre. Velg frisk frukt og grønnsaker, unngå bearbeidet og pakket mat, og sjekk etiketter for å unngå natrium. Smaken mat med hvitløk, urter, sitronsaft og pepper, i stedet for salt og soyasaus. Unngå alkohol og slutte å røyke for å hjelpe kroppens helbredelsesprosessen.

Hvis du har dvelende nyresykdom eller senkes nyrefunksjonen etter fjerning av nyrene, kan legen forskrive en spesiell diett for nyre helse. En diett for kronisk nyresykdom senker natrium, kalium, protein og væske. Unngå salterstatninger, mange av dem inneholder kalium. Velg urte blander i stedet. Fordi mange matvarer høy i kalsium, for eksempel meieriprodukter, er også høy i kalium og fosfor, kan legen forskrive medisiner for å holde bein fra å miste kalsium. Spis mer vegetabilsk fett og sukker for å unngå å miste vekt, og følge ernæringsmessige retningslinjer for å sikre at kroppen får riktig ernæring og opprettholder en sunn vekt.