Shotgun Wound Recovery

April 2

Shotgun Wound Recovery


Dersom du er offer for en hagle ulykke bør du vurdere selv heldig å være i live. Behandling såret er viktig for utvinning prosessen og hindre smitte og ytterligere skade.

Gå til sykehuset

Du må få alle de pellets fra hagle ut av kroppen din. Du må også ha dine indre organer og vitale sjekket. Vitals inkluderer nivå av respons, puls, respirasjonsfrekvens, hudfarge, blodtrykk, elev respons, og temperatur. Hvis det er indre blødninger, er sykehuset det beste stedet å være for behandling.

Punktering sår Behandling

Ikke fjern gjenstanden som har punktert huden din, da det kan føre til mer skade hvis du ikke har legehjelp. Dersom hendelsen har skjedd, dekke såret og legge press for å hindre fortsatt blodtap. Hvis en bandasje er dynket med blod, enkelt sagt en annen bandasje på toppen av det heller enn å prøve å fjerne den og sette på en ren bandasje. Hvis blødningen har stoppet, skylle såret med mye vann. Pass på at vannet er renset og ren. Hvis du har såpe, vaske rundt såret, men ikke sette noen såpe direkte på såret.

antibiotisk salve

Etter å ha gått til sykehuset, bruke antibiotika salve for å hjelpe såret leges. Hvis såret er dypt nok, vil det gro fra innsiden og ut. Hold det rent slik at det ikke blir smittet.

Forebygging av infeksjon

Den viktigste delen av å utvinne fra en hagle sår hindrer infeksjon. Du må vaske sårene regelmessig. Sett sterile bandasjer over sårene, sikring av bandasje med tape på alle sider. Enhver drenering eller puss bør rengjøres daglig for å forebygge smitte. Tegn og symptomer på infeksjon omfatter rødhet strekker seg utover 1/4 tomme fra sår, ømhet og mild hevelse.

alvorlig infeksjon

Hvis du støter på en alvorlig infeksjon, vil du trenger øyeblikkelig legehjelp. Tegn og symptomer på alvorlig infeksjon inkluderer misfarging og smerter rundt såret, økt pus formasjon, røde streker som peker fra sårene til lymfeknutene, hovne lymfeknuter, feber og støt.

Huden sår og beinbrudd

Perifere skader fra shotgun sår kan variere fra brukne ben å punktere hull i huden. Beinbrudd kan ta alt fra tre til seks måneder for å gjenopprette fra, avhengig av kirurgens dyktighet og som ben ble brutt. Avhengig av alvorligheten av vevsskaden kan sår ta seks uker til flere måneder for å helbrede. Mye av gjenopprettingsprosessen avhenger av helsen til den enkelte som ble skutt.