Hvordan unngå overdreven jerninntak

March 15

Hvordan unngå overdreven jerninntak


Kosttilskudd jern inntaket bør begrenses i nærvær av en tilstand som fører til at kroppen til å absorbere for mye jern. Den lagrer overskytende i vev i hjerte, bukspyttkjertelen og leveren, og til og med i huden, hvor det bygger seg opp, og kan føre til skader. hemokromatose er en av disse forholdene, og det er arvelig. Det påvirker hvite mennesker mer enn svarte eller asiater, og er dobbelt så sannsynlig å påvirke menn som kvinner. Iron overbelastning kan også være fra en ytre årsak, for eksempel fra overføringer som terapi for andre blod forhold som talassemi og sigdcelleanemi. Hvis redusere jern i kosten er ikke tilstrekkelig, andre behandlinger som vanlig blodgivning eller blodprøvetaking og jern chelation er tilgjengelig.

Bruksanvisning

1 Velg hvitt kjøtt oftere enn rødt - rødt kjøtt er høy i jern. Rødt kjøtt inneholder oksekjøtt, vilt, lam / fårekjøtt og mørkt kjøtt fugl slike som gås og and. Hvitt kjøtt inneholder kylling, svin, kalv og fisk.

2 Unngå innmat som lever, nyrer og hjerte, da disse er jern-rik.

3 Drikk te og kaffe med mat høy i jern. De tanniner i disse kan redusere jern absorpsjon med så mye som 60 prosent. Chocolate hemmer også jern absorpsjon.

4 Lær hva matvarer forbedre jern absorpsjon, og ikke spise disse som en del av et måltid med høyt jernkilde. De omfatter alkohol, sukker og mat med høyt vitamin C som jordbær, sitrusfrukter, tomater og mørkegrønne bladgrønnsaker. Ha en bakt potet, en salat og tomat salat og Strawberry Shortcake med kylling, ikke med en biff. Spis spinat med fisk i stedet for med lammekoteletter. Nyt en øl med grillet svinekjøtt, men ikke med biff brystkasse.

5 Ikke bruk støpejern kokekar. Mat tilberedt i uglasert støpejern absorbere jern fra pannen og kan inneholde opp til dobbelt så mye jern som om de ble tilberedt i en ikke-reaktive panne.