Hvordan å miste vekt etter en hysterektomi

September 23

Etter en total hysterektomi, der eggstokkene og fjernes sammen med livmoren, kroppen er tvunget inn i overgangsalderen som østrogennivået faller brått. Denne dramatiske endringen i hormonnivået står for vektøkning for det meste rundt midjen, søvnproblemer og humørsvingninger. Selv om det er vanskeligere for kvinner å gå ned i vekt etter overgangsalderen på grunn av en svak metabolisme, tålmodighet og vilje vil gå en lang vei mot å oppnå en slankere midje.

Bruksanvisning

Utvikle sunne matvaner

1 Mål porsjoner. Vær klar over hvor mye du spiser for hver servering.

2 Drikk vann. Du har en tendens til å beholde mer vann etter en hysterektomi enn tidligere. Drikker åtte til 10 glass vann hver dag vil holde kroppen hydrert og mindre sannsynlighet for å holde vann og bli oppblåst.

3 Velg frisk frukt og grønnsaker og helkorn. Disse er gode kilder til fiber, som vil hjelpe deg å føle deg mett og hjelpe din kolon helse.

4 Spis protein, men sørg for å velge magre kutt, skinn kylling og fisk.

5 Begrens inntaket av mettet og trans fett, som finnes i smør, margarin, forkorting og frityrstekte matvarer. Velg sunnere alternativer, som for eksempel olivenolje eller rapsolje.

6 Øke mengden av meieri i kostholdet ditt. Lav-fett melk, ost og yoghurt er viktige kilder til kalsium. Kalsium er viktig for friske bein. Som østrogennivået faller, bein miste kalsium raskere.

Få Into the Exercise Habit

7 Tren regelmessig. Aerob trening forbrenner kalorier, betingelser ditt hjerte og forbedrer din utholdenhet. Eksperimenter til du finner en diett som passer deg. Prøv jogging, gange eller en dans klasse. Aerob trening har den ekstra fordelen av å hjelpe forbedre bein helse og forebygge osteoporose.

8 Legg styrketrening til rutine. Vektløfting vil ikke resultere i dramatiske vekttap, men det vil hjelpe tone muskler og øke din styrke.

9 Ta opp yoga eller pilates for å forbedre fleksibilitet, balanse og kroppsstyrke.

Hint

  • Legen kan anbefale hormonbehandling (HRT) for å redusere virkningene av den plutselige tapet av østrogen etter hysterektomi. HRT har fordelen av å redusere menopausale symptomer som hetetokter og humørsvingninger og kan bidra til å forebygge hjertesykdom. Imidlertid kan det også øke risikoen for brystkreft hos enkelte kvinner hvis det brukes lang sikt. HRT har ikke vist seg å ha noen effekt på vektøkning etter hysterektomi.