Blood Test Brukes til å foreskrive medisiner for Revmatoid Artritt

April 21

Revmatoid artritt er en smertefull, kronisk sykdom som forårsaker betennelse i slimhinnen i leddene. Over tid kan dette føre til alvorlige skader på leddene og resultere i begrenset bevegelse. Siden revmatoid artritt er også en autoimmun sykdom, det påvirker hele kroppen og kan ha alvorlige komplikasjoner hvis det ikke er overvåket og behandlet. Legene må ta regelmessige blodprøver for å foreskrive medisiner for revmatoid artritt.

Diagnose

Å diagnostisere revmatoid artritt og begynne å foreskrive medisiner for det, vil en lege bruke en kombinasjon av testresultater. Det viktigste er en blodprøve for revmatoid faktor. Jo høyere nivået av reumatoid faktor i blodet, er den mer alvorlig reumatoid artritt. En annen innledende test som brukes er den anti-CCP. Nivået av antistoffer som binder til citrullin modifiserte proteiner er vanligvis bare forhøyet hos pasienter med revmatoid artritt, selv i dens utviklingsstadier.

Anti-inflammatoriske

Det er mange forskjellige legemidler som brukes til å redusere betennelse i pasienter med revmatoid artritt. NSAID (ikke-steroide anti-inflammatoriske) som Motrin eller COX-2-inhibitor Celebrex kan tas lang sikt. For alvorlig betennelse, er Glukokortikoider eller Prednisolon brukes. Det er to forskjellige blodprøver som oftest brukt gjøres for å diagnostisere og overvåke betennelse for forskrivning medisiner for revmatoid artritt. Både sed (senkning) rate og CRP (C-reaktivt protein) måler mengden av betennelse som er i kroppen.

analgetika

Analgetika brukes i noen pasienter med revmatoid artritt til å kontrollere smerte. Paracetamol (Tylenol) kan kjøpes over disk, men noen ganger er det ikke nok. Det kan gis på resept med kodein, hydrokodon (Vicodin) eller propoxyphene (darvon). Bruken av acetominofen har imidlertid vært knyttet til leverproblemer. Blodprøver må gjøres jevnlig for å teste leverfunksjonen når noen medisiner med paracetamol brukes ved leddgikt.

DMARDs

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (Imuran, Plaquenil) bidra til å stoppe immunsystemet, forårsaker ødeleggende betennelse i revmatoid artritt pasienten. Dessverre, ved å gjøre dette, de også la pasienten utsatt for infeksjon. Noen tar DMARDs må overvåkes for sykdom. En hvit legemer blodprøve er tatt før forskrivning medisiner for leddgikt og periodevis etter å holde et øye med pasientens immunsystem.

Biologisk respons Skjermer

Enbrel, Humira og Remicade er en del av en klasse av legemidler til behandling av revmatoid artritt kalles biologisk respons skjermer. De målrette cytokiner i immunsystemet som utløser betennelse. Tar biologiske respons skjermer kan bremse utviklingen av sykdommen. Som DMARDs, kan disse stoffene også øke risikoen for infeksjon så hvite blodceller må gjøres flere ganger.

betraktninger

SED priser og CRP-nivå er gjort kontinuerlig på pasienter med revmatoid artritt til å overvåke betennelse så nødvendige medisiner endringer kan gjøres. Selv om disse blodprøvene er viktig, det er andre faktorer i forskrivning. Nøyaktig behandling for revmatoid artritt vil variere avhengig av pasienten. En pasients evne til å fungere fysisk, grad av felles forverring, mental velvære, allergi, flere forhold (som gastrointestinale problemer som hindrer bruk av enkelte legemidler) og livskvalitet blir tatt hensyn til når medisiner er valgt for revmatoid artritt.