Prevensjon effekt på graviditetstester

June 6

Hvis du bruker en form for prevensjon, og også mistenker at du kan være gravid, kan du lurer på om prevensjon har en effekt på resultatene av en graviditetstest. Bekymring for kvinner er at de hormonene som finnes i p-piller kan gi enten en falsk negativ eller falsk positiv på en graviditetstest hjemme. Du trenger ikke ha grunn til å føle bekymring ettersom prevensjon ikke påvirke utfallet av en graviditetstest.

Funksjon

Hjem graviditetstester virker ved å påvise tilstedeværelse av hormonet HCG, eller human chorionic gonadotropin i urinen din. En lab blodprøve kan også brukes for å påvise HCG i kroppen. Dette hormonet er bare påvist hos kvinner som er gravide. HCG hormonet er gjort når sædcellene befrukter egget og er utgitt så tidlig som seks dager etter implantasjon. Men siden hormonet frigjøres mye senere i mange kvinner, er det anbefalt at en graviditetstest blir tatt så tidlig som den første dagen av en savnet perioden.

Betydning

Prevensjonsmetoder, inkludert piller, patcher, skudd og spiral, bruke en kombinasjon av hormoner for å hindre graviditet oppstår. Selv om disse prevensjonsmetoder er alle svært effektive, ingen av metodene er ikke bevis. For eksempel kan mangler en dose av p-pille føre til graviditet, som kan ta antibiotika på pillen. Hvis du har gått glipp av mensen når du er på prevensjon, bør du likevel ta en graviditetstest.

effekter

Prevensjon har ingen effekt på resultatene av en graviditetstest, siden den ikke inneholder HCG. Dette er den eneste hormon målt under en graviditetstest. Hvis du er gravid og fortsatt på prevensjon, bør graviditetstesten viser et positivt resultat. Hvis du ikke er gravid og på prevensjon, skal du se et negativt resultat.

betraktninger

Selv om prevensjon ikke endrer en graviditetstest resultater, kan visse fruktbarhet narkotika. Spør legen din om din fruktbarhet behandling omfatter HCG hormonet siden dette kan føre til falske positive tester

Advarsel

Selv om prevensjon ikke påvirke utfallet av en graviditetstest, betyr det ikke at testene er 100 prosent nøyaktig. Det kan ha en defekt test, ta testen for tidlig eller være på en medisin som har HCG som en aktiv ingrediens.