Opprinnelsen til Shiatsu

March 9

Shiatsu, som betyr "finger press," er en tradisjonell japansk massasje terapi som har utviklet seg gjennom århundrene. En dypt avslappende erfaring, shiatsu ment å forbedre et bredt spekter av forstyrrelser og tilstander. Den massasje terapeut behandler hele kroppen, og bemerker noe unormalt og deretter fokusere på spesifikke områder som trenger mer omfattende oppmerksomhet.

Funksjon

Shiatsu behandler kroppen som en komponent, fordi alt er tilkoblet. Utøverne mener at dette er den mest effektive måten å forbedre symptomer på, og til og med eliminere, ulike uønskede forhold. Shiatsu har vist effekt mot astma, ryggsmerter, hodepine, leddsmerter, fordøyelsesproblemer, depresjon og andre sykdommer og lidelser.

Historie

Massasje, sammen med akupunktur og urteterapi, har vært praktisert i århundrer i Kina som tradisjonell medisin. Shiatsu vokste fra denne tradisjonen, med Japan vedta mye av den kinesiske syn på medisin ved 600 e.Kr., blant annet som chi - eller ki, på japansk. Ki, som sirkulerer livsenergien av alle ting, var en integrert del av shiatsu, med fingertrykk utfører ki manipulasjon. Shiatsu blomstret til tidlig på 1900-tallet, da det japanske folk begynte å bevege seg mot en mer moderne vitenskapelig og medisinsk utsikt. Shiatsu deretter mistet favør, og ble sett hovedsakelig som en stressavlastning og hyggelig opplevelse.

Tidsramme

Som et motstykke til den gradvise aksept av moderne prosedyrer, noen helbredende utøvere begynte nok en gang å understreke shiatsu som en behandling for sykdommer og lidelser. Dette ble allment akseptert hovedsakelig på grunn av arbeidet til en mann ved navn Tokujiro namikoshi, som utviklet et system basert på moderne anatomi og fysiologi mens omfatter finger-massasje metoder. I 1940 skapte han Nippon Shiatsu Institute, som ble viet til å kombinere gamle massasjekunst med moderne medisin og forkaster den tradisjonelle kinesiske medisin aspekter som var opprinnelig i shiatsu. I 1955, Japan etablert lisensiering for utøvelse av shiatsu.

Identifikasjon

Den formen for shiatsu som er basert på tradisjonell kinesisk medisin har fortsatt mange tilhengere. Shizuto masunaga, som hadde vært en lang tid student ved namikoshi skole, åpnet Iokai Center of Shiatsu, undervisning det som ble kjent som Zen stil på Shiatsu. Denne stilen fokuserer mer på å forbedre ki ved å fjerne meridianer, eller energibanene.

Betydning

I 1956 namikoshi vellykket behandlet Marilyn Monroe med shiatsu da hun ble svært syk mens du er i Japan, og ikke svare på konvensjonell medisinsk behandling. Denne hendelsen førte til en økning i populariteten av shiatsu. Nippon Shiatsu Institute blomstrer fortsatt i dag; det heter nå Japans Shiatsu College.