Hvordan lette smerter i kneledd

September 30

Mest knesmerter oppstår som et resultat av en mindre idrettsskade eller overarbeid av felles. De fleste mennesker kan behandle en mindre kneskade hjemme uten å se en lege. Se en lege hvis smertene forverres eller ikke gå bort med hjemmebehandling. Legen kan gjøre en fysisk undersøkelse og bestille en X-ray eller CT scan for å diagnostisere et mer alvorlig problem, for eksempel infeksjon eller slitasjegikt.

Bruksanvisning

1 Beskytt kneleddet fra ytterligere skade. Unngå overusing kneet. Hvil kneet for et par dager ved å kutte ned på vanlige aktiviteter.

2 Bruk is til kneet i 20 minutter tre ganger daglig. Sett isen i en plastpose, deretter brytes i en tynn klut før du bruker på kneet.

3 Hev kneet ved å hvile beinet på et par puter mens liggende. Heve kneet reduserer hevelse ved hjelp av tyngdekraften for å drenere væske rundt leddet.

4 Pakk kneet tett i en elastisk kompresjonsbandasje. Bandasjen beskytter kneet mot ytterligere skade og lindrer væske buildup i leddet som forårsaker hevelse.

5 Ta de anbefalte doser av paracetamol og ibuprofen i alternative intervaller i opptil 24 timer. Ibuprofen er et ikke-steroid anti-inflammatorisk smertestillende (NSAID). Fordi NSAIDs alt fungerer på samme måte, tar ekstra NSAIDs som naproxen natrium eller aspirin vil ikke øke smertelindring. I stedet veksle ibuprofen NSAID med paracetamol, som arbeider på en annen måte, for å oppnå maksimal smertebehandling. Etter de første 24 timene, bruke ibuprofen alene i henhold til pakken instruksjoner.

6. Påfør capsaicin krem til området i smerte tre til fire ganger daglig etter anvisningen på pakken. Capsaicin krem ​​kan ha en kumulativ effekt og kan ikke begynne å lindre smerte første gang det er brukt. Vask hendene grundig etter påføring capsaicin krem ​​til kneet for å unngå å overføre noe av kremen på øynene eller andre delikate deler av kroppen. Capsaicin krem ​​er laget av et kjemisk stoff som finnes i chili peppers, og du kan føle prikking i huden når du bruker dette produktet.

Hint

  • Fortell legen og apoteket om alle medisiner, inkludert over-the-counter medisiner, for å sjekke for interaksjoner. Aldri ta over-the-counter medisiner i større doser eller for lengre perioder enn rettet uten å konsultere lege.
  • Ikke gi aspirin til noen 21 år eller yngre. Aspirin bruk i ungdommen har vært knyttet til en sjelden, men alvorlig sykdom kalt Reyes syndrom.
  • Svært alvorlig knesmerter eller knesmerter som ikke går bort kan være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand eller skade. Se en lege hvis smertene forverres, ikke går bort, eller ikke kan styres med at-home omsorg.