Typer Saline Solution

July 12

Typer Saline Solution


Saline løsning løser flere behov. Brukes hovedsakelig til medisinske formål, saltvannsoppløsning renser kontakter, fjerner nesegangene og holder pasientene hydrert. Tre grunnleggende typer saltoppløsning finnes: isotonisk, hypoton og hyperton. Saltløsninger med tilsatte kjemikalier berike løsningen og tilby flere bruksområder.

isotonisk

Isotonisk saltvannsoppløsning er også kalt fysiologisk saltoppløsning eller normal saltoppløsning. Det er en løsning av natriumklorid (salt) og vann. Ofte brukes for intravenøse drypp, hydrater denne saltvannsoppløsning en pasient som ikke kan ta i væsker muntlig eller står i fare for å lide en redusert blodvolum. Isotonisk saltvannsoppløsning ligner den kjemiske sammensetning av kroppsvæsker, og øker dens evne til å holde pasienten hydrert.

hypoton

Hypoton inneholder en lavere mengde av salt enn normal kroppsvæsker. Mengden av salt varierer i henhold til den type sykdom som behandles. Denne type saltvannsoppløsning er ofte brukt i intravenøse drypp raskt erstatte væske i en som er alvorlig syke eller har en infeksjon.

hyperton

Hypertonisk saltløsning inneholder en høyere mengde salt i vann enn normale kroppsvæsker. Den ekstra salt fører til at blodcellene til å svelle. Hypertonisk saltvannsløsning anvendes i behandlingen av vericose årer. Leger bruker en teknikk som kalles sclerotherapy. Under sclerotherapy, bruker legen en nål til å injisere saltløsning i venen, som fører til blodåre å hovne opp og blodpropper. De propper dannes arrvev, som til slutt forsvinner. Det er også ofte brukt til å behandle pasienter som lider av cystisk fibrose.

Saltløsninger med tilsetningsstoffer

Noen ganger saltoppløsninger inneholde ytterligere kjemikalier utover vann og natriumklorid som finnes i ren saltoppløsninger. De tre hovedtypene er Ringer, Ems og Gleichen. Slike saltoppløsninger er vanlig brukt som nesespray, og som vasker for å rense kontaktlinser. Ringers oppløsning anvendes intravenøst ​​i enkelte medisinske situasjoner som vil dra nytte av den tilsatte glukose og kaliumklorid.