Hvordan endre sove vaner

December 24

Hvordan endre sove vaner


Å få god kvalitet søvn er viktig for produktiviteten i løpet av din våkne timer. Kravene til dagliglivet kan føre til at du mangler søvn. Hvis du ikke får nok søvn, vil du ikke være i stand til å reagere raskt eller tenke riktig. Din energi nivå vil bli påvirket som vil kroppens smitte-kampene evne. Du kan finne din personlige resept til en god natts søvn ved å endre søvnvaner og innlemme sunn søvn fremmende teknikker.

Bruksanvisning

1 Hold en søvn journal for å overvåke din nåværende søvnvaner. Spill den tiden du går til sengs og når du våkner. Beregn din totale daglige timer med søvn. Inkludere informasjon om hvordan du føler deg i løpet av dagen. Skriv ned hvis du føler deg svak, mangler energi eller sovnet.

2 Prioriter søvn. Sett en ordinær tid at du går til sengs hver kveld. Inkluder helgene når fristelsen til å være oppe sent er større. Velg en sengetid når du vet du vil bli sliten så du vil ikke ligge våken i sengen. Juster sengetid gradvis å gjøre det tidligere eller senere på dagen. Hvis du ønsker å gå i dvale på 22:00 i stedet for vanlig 23:00, redusere tiden du går til sengs i daglige trinn på 15 minutter.

3 Våkn opp på samme tid hver dag uten bruk av en vekkerklokke. Hvis du trenger en vekkerklokke for å våkne opp i tide, kan du ikke få nok søvn. Du kroppen våkner naturlig hvis du får nok søvn. Gå til sengs tidligere for å unngå å måtte bruke en vekkerklokke.

4 Ta dagtid naps til å gjøre opp for søvn gjeld. Unngå å sove i sent å få mer søvn, fordi dette vil kaste av din vanlige sove-våkne syklus.

5 Unngå å gå til sengs før din vanlige leggetid fordi du kan ende opp med å våkne opp tidlig og ikke kunne gå tilbake til å sove.

6 Unngå å drikke og spise mindre enn to timer før sengetid. Forbruker for mange væsker kan avbryte søvnen din med turer på do. Unngå koffeinholdige og alkoholholdige drikkevarer fordi disse kan føre til søvnproblemer og ha negative effekter på kvaliteten på søvnen din. Mat kan forårsake halsbrann som kan holde deg opp i løpet av natten.

7 Ta i 30 minutter med trening, tidlig på dagen, hver dag i uken. Øvelse gjør at du får en dypere søvn om natten. Gå sykling, turgåing, svømming eller gjøre hagearbeid eller husarbeid.

8 Forbedre kvaliteten på søvnen din ved å justere din søvn miljø. Eliminer lys fra å komme inn på soverommet ved å investere i black-out gardiner og slå av TV når du sover. Hold soverommet på en behagelig, kjølig temperatur. Helpguide.org anbefaler en temperatur på 65 grader Fahrenheit. Invester i en god kvalitet madrass og pute.

Hint

  • Ta kontakt med legen din om selvhjelp søvn forbedring metoder ikke fungerer for deg.