Fordeler og ulemper ved sykehjem

July 28

Som baby boomers fortsette å tommer nærmere pensjonsalder seg selv, mange blir tvunget til å ta tøffe langsiktig omsorg avgjørelser for sine foreldre. Sykehjem er et av de tilgjengelige alternativene. De fleste mennesker har noen forutinntatte ideer om å leve i sykehjem, men å ta riktig beslutning som veier både fordeler og ulemper er viktig.

Funksjon

Sykehjem er anlegg som gir døgnet rundt omsorg til mennesker som ikke klarer å håndtere sine daglige aktiviteter trygt. Når de fleste av oss tenker på sykehjem, vi tenker på eldre personer som har begrenset bevegelighet eller som kan lide av mental svekkelse, som for eksempel Alzheimers. Imidlertid kan sykehjemmene også være befolket av yngre mennesker som har utviklings eller fysiske funksjonshemninger som krever fulltids omsorg fra et erfarent personale. Begrepet "sykehjem" er trolig en referanse til loven i USA krever minst en sykepleier til å være på ansatte til enhver tid.

Historien om sykehjem

Det kan være overraskende, men sykehjem slik vi kjenner dem ikke har eksistert i svært lang. Inntil 1960 eller så, de fleste familier hadde noen valg om hvordan man skal ta vare på sine aldrende kjære. De velstående pensjonister hadde råd til live-in hjelp eller kunne betale prisen for private sykehjem. De uten slike midler hadde bare to alternativer: omsorg for sine eldre familiemedlemmer i sine egne hjem eller sende dem til almshouses som var kjent for å gi dårlig omsorg og ble stigmatisert av samfunnet. I 1972 ble en føderal lov vedtatt som lov Medicaid å betale for kostnadene ved langsiktig omsorg i sykepleie homes.Further lover ble vedtatt i 1980 for å sikre forsvarlig omsorg for pasienter.

Fordelene ved sykehjem

Sykehjem har noen klare fordeler. Med det hektiske livet til den gjennomsnittlige familien i USA, de fleste ikke har tid er nødvendig for å gi full tid omsorg for en eldre foreldre. Selv Baby Boomers som forbereder seg til pensjonisttilværelsen ofte må fortsette å arbeide full tid jobber, bidra til å heve sine barnebarn, og selv dele sine hjem med sine voksne barn slik at de ikke har ressurser til å ta vare på noen som trenger deres fulle oppmerksomhet de fleste av tiden. Plus, mange eldre mennesker trenger medisinsk behandling og omsorg som ikke kan tilstrekkelig gis av en utrent familiemedlem. Å ha en pleiepersonell på hånden hele tiden å sørge for disse behovene kan være kritisk.

Ulempene ved sykehjem

Dessverre ikke alle sykehjem oppnå de samme standarder for omsorg heller ikke alle disse fasilitetene leie høyeste kvalitet ansatte. Rapporter og class action søksmål knyttet til omsorgssvikt eller fysiske overgrep forekommer i disse anleggene har vært mange i de siste par tiårene, til tross for endringer i loven er ment å forebygge slike problemer. Selv i de beste sykehjem, ansatte vil tidvis stjeler fra pasienter eller ikke vil gi for deres behov på riktig måte. Men å være aktivt involvert i omsorgen for familiemedlemmet på anlegget kan redusere sannsynligheten for slike problemer oppstår.

Velge riktig sykehjem

Fordi dårlige sykehjem er der ute, bør du begynne å lete etter en av disse innretningene tidlig. Spør andre mennesker for anbefalinger. Folk som har hatt dårlige erfaringer med måten deres foreldre eller andre familiemedlemmer ble behandlet i sykehjem vil være glad for å dele sine historier. Du kan også planlegge et besøk slik at du kan reise rundt anleggene selv. Prøv å innlede samtaler med noen av beboerne, slik at du kan få deres oppfatning av sykehjemmet også.