Slik fjerner en føflekk Nær Nose

August 1

Fjerning av en hud føflekk er vanligvis ikke en gjør-det-selv-prosedyre, og de fleste over-the-counter formuleringene er skuffende ineffektivt. (Se Resources nedenfor for en mulig unntak). I stedet har hudleger prøvd og sanne metoder for å fjerne dem. Legg merke til at et mol nær eller på nesen er en spesielt god type mol til å ha fjernet, fordi dette er den delen av kroppen som får den mest soleksponering. Derfor er det mer sannsynlig enn andre føflekker på kroppen din til å bli kreft.

Bruksanvisning

1 Se hudlege for å få ansikts føflekk fjernet.

2 Fortell legen hvis føflekken har endret farge eller størrelse nylig. I så fall kan det hende at legen trenger å klippe ut et lag av sunn hud rundt føflekken så vel som en sikkerhetsmargin, så pre-kreftceller ikke er forlatt.

3 Se etter en lege med erfaring med laser fjerning, spesielt siden føflekken er på ansiktet, der du ønsker minimal arrdannelse skal vises. Lasere etterlate mindre fremtredende arr enn kniver. Ulempen er at laser behandling er mye dyrere. Arret er også avhengig av dyktighet av lege.

Hint

  • Se legen din om eventuelle nye føflekker, i ansiktet eller andre steder, som først vises etter fylte 20 år. Rådfør referanser og ressursene nedenfor for mulige DIY mole fjerning teknikker og kremer.
  • Se en hudlege umiddelbart hvis en føflekk endrer farge eller vokser. Melanom er en meget snik hudkreft som begynner som en molo og sprer seg raskt gjennom resten av kroppen.