Fordeler med Iført Goggles

January 6

Fordeler med Iført Goggles


Briller som slutter tett rundt øynene tilby den beste beskyttelse for brukeren. Vernebriller (briller med klare, ikke-korrigerende linser) blir ofte brukt som vernebriller, spesielt i laboratorier ved de håndterer kjemikalier. Imidlertid gir de vesentlig mindre beskyttelse enn beskyttelsesbriller, spesielt for sprut som forårsakes av andre til den ene siden av bæreren som kan kaste skadelige kjemikalier inn i øyet bak glassene.

Beskyttelse mot Svevestøv

Karriere i bygging, snekring, metallarbeid, eller noe annet som svevestøv kan kastes inn i en arbeider øyne, krever bruk av briller for å beskytte øynene. Øynene er delikat, og partikler som støv, tre, metall, eller pulverisert sement kan forårsake midlertidig eller permanent skade på øyne, for eksempel riper linser, korneal erosjon (en seg bort fra det ytterste laget av øyet), eller til og med punktering av øyet, noe som resulterer i blindhet. Hamring av metall eller murverk kan føre til små partikler til å fly inn i øyet; sveising kan resultere i små biter av smeltet metall eller slagg kastet opp i luften, samt intens ultrafiolett stråling og synlig lys eksponering som kan blende.

Beskyttelse mot kjemikalier

Alle som arbeider med farlige flytende eller pulveriserte kjemikalier må bruke briller for å hindre skade øyet på grunn av sprut av etsende væsker eller kjemisk forbrenning forårsaket av eksponering for pulverisert kaustiske materialer slik som sement inneholdende kalk, som er meget alkaliske og like bitende som en sterk syre.

Forhindre Klor Sting mens svømming

En av de mest vanlige bruk av beskyttelsesbriller er av de som svømmer i klorerte basseng. For mye klor kan føre til smertefull svie i øynene; de fleste offentlige bassenger er pålagt å bruke høye doser av klor til å rense vannet for offentlig sikkerhet. Men for de som svømming i eget basseng som ikke er altfor klorerte, eller som svømmer i en elv, innsjø eller hav, briller gir liten nytte og kan hindre brukerens sidesynet. Enten svømming i et offentlig basseng eller i ikke-klorvann, er den mest bemerket nytte av beskyttelsesbriller for de som krever korrigerende linser; reseptbelagte briller er tilgjengelige, men de kan være dyrt.

Forebygging av Tørking av øynene

Tørre øyne kan føre til uklart eller på annen måte nedsatt syn. Half-shell motorsykkel hjelmer (også kalt beanie hjelmer) inkluderer ikke et visir; derfor må brukeren en slags vernebriller. Briller eller solbriller gir en viss beskyttelse mot vind generert ved å ri en motorsykkel, men ikke på langt nær så mye som briller. I tillegg til å holde øynene tørker ut, beskyttelsesbriller også beskytte mot støv, flygende insekter, og veien rusk sparket opp av andre kjøretøy.