Chemo medikamentelle behandlinger for Adenocarcinoma Cancer

March 23

Adenokarsinom begynner i cellene som linje innsiden av organer. Adenomer kan forårsake kreft i mange forskjellige deler av kroppen, inkludert mage, tarm, lunger, bryst, pankreas og vulva. Det er mange kjemoterapeutiske legemidler gitt for å behandle adenokarsinom og leger vil bestemme behandlinger basert på den type av adenokarsinom, hvor det forekommer i kroppen, og hvor langt kreften har kommet. Mens det er mange kjemoterapi alternativer, er en håndfull av disse medikamentene som brukes oftest.

doxorubicin

Doxorubicin tilhører en gruppe medisiner som kalles antracyklin antibiotika. Doxorubicin ser ut til å virke ved å forstyrre veksten av kreftceller. Opplært personell gi stoffet som et skudd i en blodåre som går i ca femten minutter. Doseringen avhenger i stor grad av hvilken type kreft og hvor langt den er kommet. The American Cancer Society advarer om at doxorubicin kan være etsende på vev, forårsaker arrdannelse og smerter. Pasienter bør være forsiktig mens under behandling og se etter mulige lekkasjer inn i vevet rundt kateterinnstikkstedet. Kvalme og oppkast er vanlig med doxorubicin, og leger ofte foreskrive antinausea medisiner, for eksempel ondansetron, før behandling. Andre bivirkninger inkluderer munnsår, håravfall og økt risiko for blødning.

fluorouracil

Fluoruracil eller 5-FU, er en anti-metabolitt medikament som virker ved å forstyrre den genetiske sammensetningen av kreftceller, og hindre dem fra å vokse. Leger foreskrive medisin for alt fra en fem minutters behandling til en kontinuerlig behandling gis for inntil fire dager. Dette stoffet kan øke pasientenes risiko for infeksjoner, føre til kortpustethet og øke risikoen for blødning. Andre vanlige bivirkninger kan være kvalme, oppkast, dårlig appetitt, sprø negler, og mørkere hud og spiker senger.

cisplatin

Cisplatin er et platina-forbindelse medikament som virker ved å hemme vekst av kreftcellene, noe som får dem til å dø ut. Cisplatin administreres gjennom et kateter i den vene som oftest i løpet av en time, selv om det kan være lengre avhengig av typen av kreft. Leger vil gi væske under behandlingen for å beskytte nyrene, så vel som andre medisiner for å bidra til raskt å tømme medisiner ut av kroppen for å unngå nyreskade. Liker, doxorubicin, lekker på kateterstedet kan forårsake permanent arrdannelse og skader på omkringliggende vev. Bivirkninger kan være kvalme og oppkast, økt risiko for infeksjoner, økt risiko for blødninger, skader på nerver i kroppen som resulterer i prikking og nummenhet, mulig tap av hørsel og skade på nyrene.

metotreksat

Metotreksat er en annen vanlig brukt anti-metabolitt medikament. Som fluorouracil, forstyrrer metotreksat med kreftcellenes DNA, og hindre dem fra å lage nye kreftceller. Metotreksat er tatt som en pille eller som en tyve minutters infusjon. I noen tilfeller vil legen velge å injisere medikamentet direkte inn i ryggmargen fluidet for å drepe cellene der. Pillene kan forårsake magesyke, og leger ofte foreskrive en syrenøytraliserende eller anti-kvalme pillen en time før du tar metotreksat. Bivirkninger kan være økt forekomst av infeksjoner, økt blødning, kortpustethet og nyreskader, ifølge MayoClinic.com. Pasienter som har gjennomgått strålebehandling kan legge merke til hudirritasjon ved stråling stedet mens du tar metotreksat.

cyklofosfamid

Cyklofosfamid er et alkyleringsmiddel, noe som betyr at det stopper veksten av kreftceller. Leger kan velge å gi cyklofosfamid som en pille eller infusjon avhengig av kreft og stadium av adenokarsinom. En bieffekt av Cyklofosfamid er blødning i blæren. Pasienter som tar metotreksat bør drikke mye væske til leksjon blæreproblemer. Pasienter bør unngå å ta denne medisinen om natten når de ikke kan kontinuerlig drikke. Andre bivirkninger kan være hårtap, munnsår, diaré, infertilitet og økt risiko for infeksjon.