Flat Vorter på fingrene

June 18

Vorter er forårsaket av humant papillomavirus, som akselererer veksten av celler på hudens ytre lag. Vorter kan vokse på noen del av kroppen din, fra hode til føtter, inkludert fingrene. Du sannsynligvis tenker på kornete, hudfargede nupper når noen nevner vorter. Imidlertid vorter også kan komme i en rekke farger og kan være flat, ifølge Mayo Clinic. Vanlige og flate vorter kan både vises på fingre og hender.

Identifikasjon

Flate vorter vanligvis er på størrelse med et knappenålshode. De er ofte rosa, gul eller lys brun. Flate vorter er så kalt fordi de har flate topper. Du er mest sannsynlig å få flate vorter i ansiktet ditt. Men disse også kan vokse på hender, armer og knær, ifølge Nemours Foundation. Flate vorter noen ganger kommer i klynger. Ofte er det vanskelig for foreldre å gjenkjenne flate vorter hos barn, ifølge University of Maryland Medical Center.

Mottakelighet

Vorter - inkludert flat variasjon - er mer vanlig i barn enn hos voksne, ifølge Nemours Foundation. Hvis du er en ung voksen eller hvis du har et svekket immunforsvar på grunn av faktorer som en organtransplantasjon eller HIV / AIDS, er du også mer sannsynlig å ha vorter etter å ha blitt utsatt for HPV-viruset, ifølge Mayo Clinic.

Lokasjon

Mens warts kan påvirke alle områder på kroppen din, viser de som oftest opp i varme, fuktige steder. På fingrene kan dette være en ripe eller lite kutt, ifølge Nemours Foundation. Vorter i det store og ikke forårsake smerte - med mindre du har fått en på et sted som blir berørt eller dunket ofte, for eksempel fingrene eller fotsålene.

betraktninger

Du kan plukke opp HPV og senere utvikle vorter, etter å berøre noe en annen person med en vorte bruker. Du kan utsette hendene til HPV ved å berøre et håndkle eller mot, for eksempel. Hvis du plukker på hangnails eller bite neglene, kan du få vorter oftere enn folk som ikke gjør det. Nail bite eksponerer områder av huden som er mindre beskyttet, skape åpne områder at viruset lett kan gå inn, ifølge Nemours Foundation. Vorter som dukker opp rundt eller under neglene vanskeligere å behandle enn vorter som dukker opp andre steder, ifølge University of Maryland Medical Center.

Løsning

Din vorte sannsynligvis ikke trenger medisinsk behandling og er sannsynlig å gå bort av seg selv, ifølge Mayo Clinic. Du kan imidlertid velge å behandle en vorte på fingrene som er sjenerende eller sprer seg til andre områder. Alle typer vorter kan spre seg fra fingrene til andre kroppsdeler, ifølge UMMC. Hjemme, prøv en av de salisylsyre medisiner eller patcher er tilgjengelig fra narkotika butikker. Prøv dekker en vorte med duct tape for seks dager, soaking vorten i varmt vann og gni den med en pimpstein, ifølge Mayo Clinic. Hvis du velger å se en lege, han kan bruke flytende nitrogen til å fryse den, bruker et utdrag fra oljebiller kalt cantharidin, eller utføre mindre operasjon for å klippe bort din vorte vev.