Komponentene i en Spinal Nerve

September 15

Som en del av det perifere nervesystem, spinalnerver tilveiebringe kommunikasjon mellom deler av kroppen, og det sentrale nervesystemet. Det er 31 par spinalnerver som er gruppert etter den regionen i ryggraden som de kommer. Det er åtte par cervical spinal nerver, 12 par torakalcolumna nerver, fem parene hver av korsryggen og sakral spinalnerver, og ett par som stammer fra nær halebenet. Hver spinal nerve består av en dorsal og ventral rot; dorsal og ventral grener; paravertebral ganglion; og i thorax og korsrygg, en visceral gren.

dorsal Root

Rygg rot, også kalt posterior eller sensorisk rot, av en spinal nerve driver impulser fra deler av kroppen til sentralnervesystemet. Den strekker seg fra ryggmargen, den del av det sentrale nervesystemet som begynner ved hjernestammen og strekker seg gjennom ryggraden, og fusjonerer med den ventrale rot, danner en spinal nerve. Nerven passerer så gjennom ryggmargskanalen via intervertebral foramen av ryggvirvlene.

ventral Root

Den ventrale rot sender impulser fra sentralnervesystemet til sine tilsvarende deler av kroppen. Det kalles også den fremre eller motor roten.

dorsal Branch

Avhengig av regionen av ryggraden, deler hvert spinal nerve i tre eller fire grener. Rygg grenen er til stede i spinalnerver i alle regioner. Denne grenen leverer nervene til huden og musklene på baksiden av en persons kropp.

ventral Branch

Den ventrale gren av en spinal nerve er også til stede i alle regioner i ryggraden. Denne grenen kommer frem og leverer nerver til musklene og huden på forsiden av kroppen.

visceral Branch

Visceral gren, som finnes bare i nervene i thorax og korsrygg i ryggraden, leverer nervene til indre organer. På grunn av dette ansvaret, er denne grenen delen av det autonome nervesystemet.

paravertebral ganglia

Den paravertebrale ganglia løpe vinkelrett på alle spinalnerver, danner en kjede av nerver. De kan også bidra til å regulere visceral ganglia som kontrollerer organ prosesser internt.

meningeal Branch

Den meningeal grenen av en spinalnerve kurver tilbake rundt og reenters intervertebral foramen og ryggmargskanalen, leverer nerver til hjernehinnene - en beskyttende membran som dekker hjernen og ryggmargen - blodkar, ryggvirvler og mellomvirvel leddbånd i ryggraden.