Hvordan røyking forårsake gule tenner?

February 18

Risikoen ved røyking

Røyking er en svært vanedannende vane at mange mennesker finner vanskelig å sparke. På tross av dette, og bevisstheten om at røyking fører til kreft og bidrar til lungesykdom, folk fortsetter å røyke. Hva er ikke alltid forbundet med røyking er periodontal sykdom, kreft i munnhulen eller måten at det påvirker tennene. Røyke sigaretter, rør og sigarer vil effektivt flekker og gule tenner i løpet av kort tid.

giftige kjemikalier

Komponentene som utgjør røyke produkter inkluderer ammoniakk, hydrogencyanid og karbonmonoksid. Det er andre giftige kjemikalier også, som nikotin og tjære. Når en sigarett er tent, blir disse stoffene nå brenning, noe som endrer deres kjemiske egenskaper. Røyker inhalerer og røyken går gjennom munnen og etterlater limrester på tennene. Selv med en inhalering av sigarettrøyk, er flekker igjen.

Residual Build-Up

Noen merker av sigaretter inneholder mer nikotin og tjære enn andre. Jo høyere forholdet av nikotin og tjære, jo mer tennene vil bli farget av sigaretten. Den andre tingen å vurdere er at hvis tennene er gulnet på denne måten av sigaretter, må det være samme type rest oppbygging skjer i lungene.

Et enkelt eksperiment

En enkelt eksperiment tillater røykere til å bedre forstå hvordan sigaretter gult og mørkere sine tenner. Hvis du blåser røyk på en hvit serviett eller vev, vil du se en gul-brun flekk hvor røyken ble blåst. Dette er det samme som skjer med tennene når du røyker. Jo mer du røyker, jo mer oppbygging er det. For folk som har røykt i mange år, er oppbyggingen umulig å bli kvitt.

Tjære

Tar kan bebreides for rest buildup i en røyker munn, luftveier og lunger. Ettersom dette resin bygger seg opp i en røyker kropp, fører det normalt, friskt vev til sammenbrudd over tid. Det er meget giftig og, når kombinert med nikotin, den største faktor på hvorfor røyking fører til gule tenner.

Røyker Tannkrem

Selv om det er tannkremer rettet mot å hjelpe røykere har hvite tenner, noen av disse merkene gi betydelige resultater. Selv om en røyker er flittig om børsting, tanntråd og besøke tannlegen regelmessig, vil tennene flekker, mørkere og bli gulnet.

Besøk til tannlegen

Mens de fleste røykere er ikke bra om å se tannlegen regelmessig, kan de som ber for spesielle tannbleking produkter eller en in-kontoret bleking behandling. Dessverre, med mindre røyker er villig til å sparke en vane, ingen av disse behandlingene er effektive på lang sikt. For de som har kroner, broer eller andre typer falske tenner og implantater, sigaretter gule og mørkere deres tannarbeid også.