Tiltak for tinea versicolor

September 3

Tinea versicolor (pityriasis versicolor) er en soppinfeksjon forårsaket av en gjær som kalles malessizia furfur. Det etterlater vanligvis enten mørkere eller lysere flekker på huden, avhengig av en persons hudfarge. Malessizia furfur bor naturligvis på huden som en sopp, men kan til tider overprodusere når visse regioner av kroppen blir utsatt for varme, fuktige forhold. Tinea versicolor vises ofte i hudfolder som under brystet eller i lysken. Rettsmidler kan inneholde både aktuell og muntlig medisiner, kosthold og kosttilskudd.

Typer Aktuelt rettsmidler

De fleste bruker anti-sopp kremer, lotion eller sjampo for å behandle sine tinea versicolor symptomer. Noen av disse inkluderer selen sulfid (Selsun), ciclopirox (Loprox) og Ketokonazol (nizoral). Den Selsun lotion (2,5 prosent) fungerer godt som et tinea versicolor rette. Loprox kommer i en krem, gel eller lotion. Og Nizoral er tilgjengelig som en sjampo og krem. Medisinert rensemidler kan også være et effektivt middel, spesielt i fuktige sommermånedene, fordi tinea versicolor kan noen ganger dukke opp igjen.

Typer av Oral rettsmidler

Det finnes flere effektive orale anti-sopp meklinger som kan hjelpe kur tinea versicolor. Disse inkluderer itrakonazol (Sporanox) kapsler, ketokonazol (Nizoral) tabletter og flukonazol (Diflucan) tabletter. Disse medikamentene er mest effektiv hvis en person unngår å bruke fet produkter eller iført tettsittende klær mens du bruker dem (under fuktige måneder). Dette kan forlenge behandlingen som tilbakevendende infeksjoner er mer sannsynlig å oppstå under disse betingelser.

betraktninger

Noen mennesker tror at malessezia furfur gjær kan behandles med en restriktiv diett, akkurat som med candida albicans overvekst, en annen type hud sopp. Folk på candida diett vanligvis begrense eller eliminere deres sukkerinntak, noe som faktisk kan mate gjær. Gjær også en tendens til å mate på gluten, som er en bestanddel i de fleste kommersielle brød, pasta, korn og til og med melk. Visse diett restriksjoner sammen med medisiner kan være et effektivt middel for tinea versicolor.

Effekter av Probiotika

Probiotika er "vennlige" bakterier kosttilskudd som kan hjelpe fylle kroppens naturlige bakterier. Disse bakteriene er erodert mens slåss noen gjær angrep. Probiotika drepe gjær såsom Candida albicans overflødig og kan være et effektivt middel mot malessezia furfur gjær også. Probiotika er tilgjengelig på de fleste helsekostbutikker. En person kan også vurdere å spise yoghurt eller drikke kulturmelk, da disse matvarene inneholder probiotika eller kulturer.

Tidsramme

Det er ingen fast tidsramme for herding tinea versicolor. De som tar en mer proaktiv tilnærming i å bruke en rekke remedier stå en bedre sjanse til å helbrede raskere. Dette er imidlertid betinget av alvorlighetsgraden av utbruddet. Noen utbrudd kan ta opptil seks måneder å gro. Og hvis en person ikke ta forebyggende tiltak, kan det dukke opp igjen i løpet av to år.